Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

x_ander 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je ode mě nefér hodnotit typ filmu, který jde absolutně mimo mě. Ale když už jsem to viděl... Deník princezny je přesně takový ten typ romantické komedie, který nemá žádný přesah, táhne se odnikud nikam a během prvních 5 minut je Vám jasné, jak to skončí. Ale je tu jeden podstatný klad, a to moje milovaná Anne Hathaway, která film táhne dopředu a je vlastně jediným důvodem, proč jsem vydržel do konce. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Mám sice ráda pohádky na téma "Popelka", ale tohle bylo skoro k nevydržení. Na druhý díl Deníku princezny jsem se dívala s nadějí, že přehnaně debilní chování hlavní hrdinky v prvním dílu měl divák chápat a omluvit tím, že je jí patnáct. Proto mě nejvíc zklamalo, že v druhém dílu, kde už jí bylo 21, nejen že nebyla konečně trochu dospělejší, ale byla snad ještě pitomější - až nevěrohodně, než před tím. Do odpadu nehodím jen kvůli Julii Andrews, kterou jsem měla ráda a která už není mezi námi. ()

Reklama

zipacna 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně naivní komedie o mladé nástupkyni trůnu. Ale to by mě nevadilo. Film to zase nebyl tak špatný, nenudil jsem se, nenaštval jsem se u toho. Jediné, u čeho jsem se trochu zašklebil, byly ne moc romantické "romantické scény". Ale jinak skvělí Hector Elizondo a John Rhys-Davies se mi ve filmu líbili nejvíce. ()

X-tREmE 

všechny recenze uživatele

Denníček môj... Keby som tak bol 10-14 ročné dievča v predpubertálnom veku a naivne čakal na vysnívaného princa, tak dám tomuto filmu rovných 5 hviezdičiek. Bohužiaľ som chalan, ktorému je o dosť viac, tekže mu dám len 2. Prečo? Jednu hviezdičku za široký úsmev hlavnej predstaviteľky na pyžamovej párty :) a tú druhú kvôli Genovii. Tam sa určite raz presťahujem. Vivat Genovia! Ale teraz vážne. Naivný a trápny pokus o ľahkú romantickú komédiu v americkom disneyovskom štýle. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka předčila všechna má očekávání, neboť byla příběhem jen o pohlavek horší než první díl. To co však ztratila kvalitou příběhu však dohnala vtipem a musím říci, že závěrečný projev byl i celkem dojemný, což už jsem vůbec neočekával. Já osobně jsem v tom moc romance nenašel, ale to vůbec nevadí, ba naopak. Jako komedie je to natočené skvěle a cast také dosazený do nejmenšího detailu dokonale. Kdyby zápletka s příběhem nebyla tak povrchní, neváhal bych se 4mi hvězdami. PS: Další překvapení, nečekal jsem, že uvidím Stana Lee ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu Mia (Anne Hathaway) vysvětluje, co se stalo od prvního dílu a říká, že Michael odešel na turné své skupiny. Robert Schwartzman, který ztvárnil Michaela, odmítl hrát v tomto pokračování, protože se současně s natáčením konalo i turné jeho skupiny Rooney. (imro)
  • Během scény surfování na matraci, kterou mimochodem Julie Andrews (Clarisse Renaldi), ročník 1935, zvládla bez kaskadéra, praví Clarisse Mie (Anne Hathaway), že za svých mladých let často létala. Je to zřejmě odkaz na její nejslavnější roli, ve filmu Mary Poppins (1964), za kterou dostala Oscara. (imro)

Reklama

Reklama