Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partnerské historky s překvapivým koncem a s hodně černým humorem. Co se stane, když se manžel začne dusit u večeře? Když posloucháte, co se děje u sousedů v ložnici, když nechcete ukázat, kdo vám napsal dopis, nebo když si s bývalým partnerem vzájemně napíšete básničku? Film O malých věcech představí dvanáct krátkých příběhů ve dvanácti bytech jednoho baráku, každá z povídek přinese silnou zápletku a také její nečekané rozuzlení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

rigby 

všechny recenze uživatele

Trochu drsnější, místy až morbidní. Ale to mi nevadilo, tento typ humoru mám rád. Jednotlivé příběhy a jejich vygradované pointy se mi moc líbily. Bohužel na hodinovou stopáž jich je až moc a pozornost diváka to hodně rozptýlí. Zde platí heslo: Čeho je moc, toho je příliš. Možná by stačilo některé příběhy o něco málo prodloužit a propracovat, aby jich bylo trochu méně a zůstaly v hlavě. Takhle jen přeletí a druhý den si nevzpomenu. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený debut Denise Šafaříka představuje dvanáct krátkých příběhů z jednoho bytového domu, které jsou černohumorně vypointované. Každá povídka funguje skvěle sama za sebe a není jim velice co vytknout. Snad jen stopáž by se dala zkrátit, protože těch příběhů je na jeden film opravdu hodně. Sám bych ale neuměl rozhodnout, co vypustit a to už jsem z rozhovoru na Českém rozhlase slyšel, že jich bylo pár vypuštěno. Za nejlepší považuji příběh páru, kdy žena nechtěla dát přečíst muži dopis. ()

Reklama

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Stručně řečeno: 12 divných povídek. Tak nějak tím jsou vymezena i všechna pozitiva. Pak už je to horší. Překvapivé pointy se nekonají, spíš to vypadá na tichá (spolklý klíček) až bezradná (partnerská terapie) vyšumění do ztracena (snad s výjimkou manželova zaskočení), případně je samotný děj natolik bizarní, že pointu ani nepotřebuje (vzájemná náprava spolubydlících). V zásadě to vlastně nevadí, protože divák to v tom počtu příběhů ani nepostřehne. Horší je to s křečovitými dialogy (odposlech) či dokonce herci (přejetá kočka). Většina povídek (i přes krátkou stopáž) působí užvaněně a prospělo by jim zkrácení (nejcitelněji závěrečné narozeniny). Nejsilnější zůstává hned první povídka (básníci), ostatní za ní jen více či méně pokulhávají. Výsledným dojmem tak je, víc než cokoli jiného, jen školní cvičení - jakoby autor natočil několik kousků na stejné téma a teď si z nich sám nedokázal vybrat ten jeden reprezentativní... ()

Kedy 

všechny recenze uživatele

Osciluje na tenké hraně mezi 5* a odpadem! – ale když se podívám na snímek optikou, že jeho cílem je ukázat, jak zdánlivé maličkosti můžeme také vnímat jako velké problémy a naopak velké problémy se také mohou někdy jevit jako maličkosti nebo se dají rozdělit na x malých problémů...a když se vše vezme s humorem a ironií, vznikne tenhle film, který je asi pochopitelně kontroverzní, zároveň s trochou nadhledu opravdu velmi vtipný, rozhodně bizarní. Ale to jsme přece i my, ne? Někdy v mezilidských vztazích, ať už partnerských, přátelských, rodinných; všichni někdy reagujeme trochu bizarně. Cením si, za mě velmi pečlivé, sondy do lidského chování. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Většinu času vtipná, místy podnětně zúzkostňující koláž krátkých povídek z poněkud přehrocené každodennosti. Debut Denise Šafaříka skutečně pojednává o malých věcech, je jich však dost na to, aby se při jejich sledování divák nenudil a s trochou snahy se i nad prchavostí svých životních situací zamyslel. Více zde. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Nepoužitý původní sestřih filmu obsahoval více segmentů, ale byl považován za příliš dlouhý. V jednom z nich si scenárista a režisér Denis Šafařík zahrál depresivního mladíka, který po celou dobu příběhu nutkavě masturbuje. (Johnny.ARN)
  • Za patnáct dní vzniklo patnáct povídek, tři byly vyškrtnuty. (Letní filmová škola)
  • Denis Šafařík, absolvent DAMU, se inspiroval literaturou, zákruty svého života i blízkým okolím. Jakkoli se některé anekdoty mohou zdát absurdně přepálené a nepravděpodobné, jejich základ je skutečný. (Letní filmová škola)

Reklama

Reklama