Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partnerské historky s překvapivým koncem a s hodně černým humorem. Co se stane, když se manžel začne dusit u večeře? Když posloucháte, co se děje u sousedů v ložnici, když nechcete ukázat, kdo vám napsal dopis, nebo když si s bývalým partnerem vzájemně napíšete básničku? Film O malých věcech představí dvanáct krátkých příběhů ve dvanácti bytech jednoho baráku, každá z povídek přinese silnou zápletku a také její nečekané rozuzlení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že ten nesmělý Nováček ze Zločinů velké Prahy bude schopen natočit takovou ujetost se slovníkem při kterém se i Dědictví aneb ... musí schovat. Nejlepší povídka je o snědených klíčích, také dusící manžel, blijící manželka a povídka o "mačke" byly dobré. Zbytek tak trochu zbytný, ale vcelku slušný debut Denise Šafaříka. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jako že rachitického Denise Šafaříka nemusim jako herce, tak jako tvůrce se mi pohled na něho zlepšil. Rozhodně originální nízkorozpočtovka naplněná zpočátku obvyklými situacemi ve zdánlivě nesourodých příbězích z jednoho paneláku. Líbila se mi gradace a vyústění scének ve svém scénáristickém provedení, která nejsou u českých filmů moc obvyklá. Vyzdvihnu ´´básničku #2´´ a scénka se spolknutýma klíčema, to bylo povedené absurdum. 70% ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Většinu času vtipná, místy podnětně zúzkostňující koláž krátkých povídek z poněkud přehrocené každodennosti. Debut Denise Šafaříka skutečně pojednává o malých věcech, je jich však dost na to, aby se při jejich sledování divák nenudil a s trochou snahy se i nad prchavostí svých životních situací zamyslel. Více zde. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Trochu drsnější, místy až morbidní. Ale to mi nevadilo, tento typ humoru mám rád. Jednotlivé příběhy a jejich vygradované pointy se mi moc líbily. Bohužel na hodinovou stopáž jich je až moc a pozornost diváka to hodně rozptýlí. Zde platí heslo: Čeho je moc, toho je příliš. Možná by stačilo některé příběhy o něco málo prodloužit a propracovat, aby jich bylo trochu méně a zůstaly v hlavě. Takhle jen přeletí a druhý den si nevzpomenu. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo špatné,  ale většina povídek je depresivních. Byly dobře zahrané, bylo to dobře natočené,  ale bylo to málo.Je to povídky, povídací film, nenudí to, ale ani to nějak nenadchne.Pro mě je to málo.A hlavně největší chyba tohoto filmu, že v tom nehraje pan režisér Šafařík, to bych dal o *navíc, za mě 40%.Taková ideálka na sobotní večer na čt art ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Za patnáct dní vzniklo patnáct povídek, tři byly vyškrtnuty. (Letní filmová škola)
  • Nepoužitý původní sestřih filmu obsahoval více segmentů, ale byl považován za příliš dlouhý. V jednom z nich si scenárista a režisér Denis Šafařík zahrál depresivního mladíka, který po celou dobu příběhu nutkavě masturbuje. (Johnny.ARN)
  • Natáčelo se s nízkým rozpočtem v jednom šťastně objeveném činžáku na Smíchově. (Letní filmová škola)

Reklama

Reklama