Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 10

Recenze (171)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE BUDE OD ROKU 1621 NEJVÍC SLAVNÁ VEČEŘE NA DEN DÍKUVZDÁNÍ. A KAŽDÝ ROK SI LIDÉ PUSTÍ TOHLE VIDEO A BUDOU VZPOMÍNAT NA VAŠI CHAMTIVOST…“ Rozběhne se to brzo a pak si to drží fajn tempo. Navíc ty mordy jsou fajn a dá se u nich černočerně zasmát. A finále je dlouhý a uspokojivý. Nechci malovat krocana na zeď, ale mám dojem, že vzniká další slasher franšíza… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o třetí celovečerní adaptaci fiktivních trailerů z projektu Grindhouse (Machete, Somrák s brokárnou).  2.) Pokračování má vyjít v roce 2025. 3.) Thx za titule “titulkomat“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání se vyplatilo a Eli Roth se svým novým snímkem Thanksgiving rozhodně nezklamal. Myslím si, že milovníci slasheru by zklamáni být rozhodně neměli. Protože co víc si taky přát. Nikdo snad nemohl(naivně) čekat nějakej vyšperkovanej scénář. Eli naservíroval slasher s nápaditými vraždami a vymazleným gore a o to tady šlo. Já jsem se bavil a od filmu jsem dostal to co jsem očekával. Díky Eli. Na 5 to není ale pěkný 4hvězdy to jistí. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

5/10. Je to průměrný příběhově až podprůměrný horor, ale sdělení Eliho Rotha mi jsou už od Hostelu sympatická a spočívají v tom, že (někteří) Američani jsou prostě jednodušší křupani co si jsou za zlevněnou mikrovlnku schopní ušlapat ruce a nohy. Ta scénka na začátku je snad to nejlepší na celém filmu, hned na druhém místě je hostina na konci, která ale měla větší potenciál "šokovat", a nakonec působila jako taková sušší jednohubka než plnohodnotný "blood dinner". Milovníci useknutých hlav, končetin a hektolitrů krve si budou libovat. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Eli Roth horory miluje a Den díkůvzdání je tomu důkazem. Ne snad proto, že by si jeho Den díkůvzdání mohl rovnat původnímu Halloweenu nebo Vřískotu. Jde pouze o důstojnou poctu slasheru, která se ani nebrání tomu, že jí točí někdo, kdo má nakoukáno a sází především na to. John Carver má ovšem styl, film se neštítí černého humoru a přiznání své směšnosti. Výsledek je i proto fajn a zatím nejlepší film režírovaný Rothem.... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Happy Fucking Thanksgiving ! Eli Roth is back ! Na tohle jsem se v roce 2023, těšil ze všeho nejvíc.  A konečně jsem se dnes dočkal. 10 dlouhých let. Pomalu jsem začínal věřit tomu, že Roth už s žádným Hororem nepřijde. Ale chyběl mu do sbírky ještě jeden zářez - Slasher. (Cabin Fever - Epidemic splatter/ Hixploitation, Hostel - Exploitation, The Green Inferno - Kanibalismus). Dost mě nasralo, když pár dní po kino premiéře, někdo v diskuzi, bez varování nasral, kdo pod maskou se skrývá. Takže jsem to dnes sledoval bez toho očekávaného překvapení. Ale musím říct, že i když jsem to věděl, tak během filmu, jsem byl několikrát zaskočený a v hlavě mi šrotovalo, zda to opravdu vím správně. Někdy to absolutně nedávalo smysl, vrah nemohl stihnout tolik věcí najednou a být na tolika místech současně, takže v tomhle jsem celkem zklamaný, jak nereálný to vlastně bylo, čekal jsem to tady co se týče logiky na vyšší úrovni, i když  se jedná o klasický Slasher, ale oukey. To hlavní ? Gore ! Naprostá špica. To co jsem očekával, jsem do poslední kapky krve dostal. Úvodní Black Friday byl šílený ! Došlo snad na všechny možné smrti, od skalpu až po rozpůlená těla a usekané hlavy. Top scéna - cirkulárka a finální večere mňamózní ! (vychlazené "víno" aká roztleskávačka z trampolíny, byla ta nejoriginálnější bloody scéna, co jsem za poslední dobu viděl a rozmlácení hlavy doslova šokující !). Maska a kostým zabijáka alias John Carver, naprosto perfektní a originální. Škoda jen toho mdlého castingu a chyběla mi tu samozřejmě nějaká ta nahotinka. Jinak jsem ale spokojený, užil jsem si to. Závěrečné titulky suprový ! Btw, Eli už potvrdil druhý díl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Eli Roth povedal, že kocúr vo filme bol taký dobrý herec a tak dobre vystupoval na povel, že ho nazval Leonardo DiCatprio. Meno mačky je inak Tonic a predtým hral vo filme Cyntoryn zvieratiek (2019). (Arsenal83)
  • Amanda Barker (Lizzie) v skutočnosti pochádza z Hannoveru v štáte Massachusetts a je deviatou praneterou Johna Carvera. Jej prízvuk vo filme je skutočný. (Arsenal83)
  • Agent Patricka Dempseyho oslovil Eliho Rotha, aby vyjadril hercov záujem o účasť vo filme. Roth bol nápadom nadšený, ale povedal, že nevie, či si produkcia môže dovoliť Dempseyho sadzbu. Jeho agent ho uistil: "To nerieš, Patrick naozaj chce nakrútiť horor. Prečítal si scenár a páčil sa mu." (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno