Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Recenze (252)

Přemek odpad!

všechny recenze uživatele

Proč odpad? Protože se tenhle film celou dobu tváří jako lehce zmatená romantická komedie, jenže nakonec vám tahle rozjuchaná, lehce zmatená filmová podivnost sdělí své hlavní poslání: milé děti, nestudujte, nesnažte se dosáhnout výš, než vaši rodiče, nemějte kariéru, ale budˇte jako vaše paní (či vlastně slečna) máti, nadosmrti služka, protože jedině tím, že se snížíte k jejímu duševnímu obzoru, jedině tak si zachováte její přátelství. Je to pravda lehce demagogické, ale o nic víc demagogické, než celý tenhle film. Tfujho! ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Víc hvězdiček ani náhodou, film byl absolutně o ničem, postavy se chovali nelogicky a na to, že to má být komedie jsem se zasmál jen jednou. Nudný film. Velice. 35 % ()

miksacka 

všechny recenze uživatele

Už proto, že mám velkou slabost pro Španělsko, jsem se na tenhle film velmi těšila. Nezklamal, naopak dal víc, než jsem čekala. Adam Sandler, co by hodný chlapík a milující otec mě ukouzlí vždycky. Tenhle typ se k němu podle mě hodí víc než potrhlé komedie, ve kterých hraje něco jako blázna. ()

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Film je poměrně dost ambiciozní, ale jen v nějakých kategoriích, což je škoda, kdyby ten příběh byl lépe zpracovaný tak by to bylo hned o úroveň lepší. Je to dojemné, inteligentní, vybírá si citlivá témata a herci hrají pěkně, ale ten zbytek je slabší, režie tuctová a ve výsledku pouze silnější průměr. Škoda. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler se pokusil o něco svého trapného a také něco na způsob ztraceno v překladu. Ale opět se mu to příliš nepovedlo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká typickou sandlerovskou taškařici, bude asi dost překvapený. Tohle je totiž takový netuctový příběh, ve kterém mimo jiné hraje i Sandler. Ale u mě žádná romantická trvalka. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu může možná film upozorňovat na některé problémy Mexičanů ve Spojených státech, ovšem jinak mi přišel mírně naivní a přeslazený. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Takova hodně oddychová a příjemná komedie. Nic od toho nečekejte, zároveň se u toho nebudete nudit. Dobrá oddychovka po pracovním dnu, kdyz už se nechce přemýšlet. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Prostě megaslaďák s krásnou Paz a sympatickým Sandlerem. Děj nám nic nového nepřináší, hned od začátku musí být všem jasné, jak to s naší ústřední dvojkou dopadne. 3* za film+ 1* za Paz Vega. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Sandlera můžu a nikdy jsem nepochyboval jak o jeho hereckém, tak komediálním talentu. Ale abych pravdu řekl, mám raději pitvořícího-se-sandlera než vážného-sandlera, z čehož pramení mé (ano, možná trochu zaujaté) nízké hodnocení. Kolem a kolem, Spanglish je přehnaně dlouhé (130 minut je v tomhle případě fakt přespříliš), vesměs nudné a hlavně vůbec ne vtipné (a já se chtěl bavit!). Ke všemu poslední třetina je už vyloženě trapné vaření z vody! ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemné, svěží překvapení. Adamovi Sandlerovi jsem to dával vždy vyžrat, pro jeho specializaci na role infantilních dementů, a on mi v krátkém čase již podruhé kontroval celkem inteligentní rolí v inteligentním filmu. Španglicky je komedií, dramatem i romancí, a ve všech těchto žánrových směrech funguje - má v sobě cit a emoce, dokáže dovést k zamyšlení, současně však dokáže pobavit a rozesmát. Nechybí silný závěr. A co víc, film je velmi dobře obsazen a zahrán, jak Adamem Sandlerem, Paz Vegou, tak jako vždy krásnou a skvěle hystericky trhlou Téou Leoni, jejíž naříkající scéna téměř v závěru je neuvěřitelně pobavila. Za zmínku stojí i mladičká Shelbie Bruce, jejíž tlumočnická scéna se Sandlerem a Vegou mě pobavila také, a nejen tuto scénu zvládla na jedničku. Jen to možná chtělo trochu zkrátit stopáž. 70% ()

r.deshain 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, lepší hodnocení ze sebe prostě nevysoukám. Možná se na tom příliš podepsalo, že jsem viděl verzi s českým dabingem, ale i když toto vemu v úvahu, některé stupidní dialogy mi opravdu lámali srdce - odporem. Sandlera mám rád, jeho filmy vždy vítám s nadšením, zato Paz Vegu si raěji odpustím při jakékoliv příležitosti. V roli přitroublé matky, mexické přistěhovalkyně, se se svou dcerou potýká paličatými gesty a rozhodnutími. Od první hádky se Sandlerem bych se takové chůvě přestal omlouvat, a poslal jí hledat si svých $650 týdně jinam. Podle hodnocení jsem nečekal moc, tohle jsem ale sotva překousal. 1* navíc za poměrně efektní poslední dvě minuty, když opominu stupiditu onoho rozhodnutí, které vyustí v závěrečný monolog, resp. konec dopisu provázející nás dějem. ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Jako komedie nic moc, ale jako romantický film úchvatný !!! Každá postava byla osobnost sama o sobě. Dobrá byla babka, která ač byla pořád v lihu, tak měla perfektní přehled o všem. Největší obdiv ale u mě má postava dcerky zazobanců. Ta teda neměla chybu, ta holka to zahrála geniálně ! O Paz ani nemluvím, kóča jedna španělská :-))) ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Milá záležitost s dobře hrajícími herci. A podařilo se nabourat mou cynickou zeď, sakra!...Myslím, že není třeba říkat, do koho jsem se opět zamiloval :) ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od toho čekala více... jak od celku tak od konce. Nato, že je to rodinná komedie (sice s prvky dramatu), končí tento 120 minutový snímek úplně jinak, než bych na komedii čekala. Možná proto se tu někdo rozplývá nad tím, jak úžasné to bylo. Pro mě to byl průměrný film s nadprůměrnými herci, který trval až moc dlouho na to, abych udržela koncentraci až do konce. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, Mexičani, či Hispánci, nejsou žádná zvláštní rasa, jak se nám film snaží hned od začátku podsouvat, ale jsou to stejně tak běloši, jako tzv. bílí Američani. Celé mi to příjde jako trapná multikulturní agitka, bez výraznějších momentů, s průměrnými hereckými výkony a trapným humorem. Nic víc...Takhle drzou služku by každej vyhodil, ani by nemrkla... ()

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to mělo být dojemné, i když mě to teda vůbec nedojalo. Celkem jsem se zasmála nad tou beznadějnou šílenou ženskou (Téa Laoni)... taky mě docela štvalo, že Paz Vegy nerozumím, ale to nevadí :) ale kdo by čekal ten konec...od začátku jsem myslela, že Paz Vega na kmonci bude mít svatbu se Sandlerem :D ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Po Opilí láskou Sandler opět dokazuje (a já o jeho kvalitách nikdy nepochyboval) že umí hrát. Plus překrásná Paz Vega, neurotická Téa Léoni a i dětští herci dávají dohromady možná lehce zdlouhavý, ale nádherný film. Doporučuji všem když je jim smutno... ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Od začátku sledování jsem nadával, co to je zase za nudnou a zdlouhavou kravinu s předvídatelným koncem. Naštěstí mě nenapadlo vypnout TV a nakonec jsem byl odměněn trochu neamerickým závěrem....pěkné, ale komedie to zrovna nebyla. Jindy velmi průměrný Sandler měl při natáčení šťastné dny, Paz Vega byla oslňující a Téa Leoni skvělá... ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama