Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už když koukám na to žánrové zařazení, mám dojem, že je něco špatně. Dobrodružný film to mohl být, pokud by měl úplně jiný scénář. Obě akční scény jsou natolik povedené, že jsem si říkal, zda by opravdu nebylo lepší, aby Simon Wells točil akční filmy. Ale jsou bohužel opravdu jen dvě, což akční film nedělá, a tenhle nezachrání. Guy Pearce mi připadal až překvapivě nevýrazný a z celého obsazení mě nejvíce zaujal Orlando Jones. Zbývá zajímavá výprava, slušné triky a romantizující hudba – slabší průměr. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech identické s předlohou H. G. Wellse, v daleko více bodech ale zase dost zásadně odlišné. Ale to vem čert, protože tenhle Stroj času mě vzal zpátky do doby, kdy jsem jako dítě podobná výpravná dobrodružná sci-fi toliko zbožňoval. Touhle atmosférou na mě film dýchal od začátku do konce. Sympatické herecké výkony, parádní kreativní nápady podpořené zajímavým vizuálem, který je z velké části tvořen poctivými praktickými efekty, a neobyčejné nadupaný velkolepý soundtrack, jenž se mi s jistotou usadí na playlistu na dlouhá léta, dělají z jinak poměrně béčkově působícího kousku snímek, který se velmi lehko vryje pod kůži. Je tedy strašná škoda, že poslední třetina působí tak ohromně zkratkovitě. Jako kdyby někdo do produkce intenzivně kecal a muselo narychlo stříhat/škrtat/přetáčet tak, že z Jeremyho Ironse a jeho imo původně zamýšlené daleko hlubší postavy mnoho nezbylo. S tím, že ani élové a ani moloci vůbec neodpovídají těm, které jsem poznal v předloze, jsem se docela rychle smířil, ale kurňa, že se o jejich světě ve finále dozvídám takhle málo, to se mi odpouští fakt těžko. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky patřím k těm, jenž se líbí více druhá polovina filmu a to hlavně díky své akčnosti. Ta první totiž spíše okouzlí ženské publikum (romantika, tragédie…). Na rozdíl od některých, já tentokrát herecké výkony hanit nebudu – většina z nich byla na průměrné úrovni, takže vzhledem k tomu, že jsem v sobě měl už několik panáků (vždyť bylo Silvestra), tak se mi líbil i ten bílý „strašák Murlock“ na konci. Souhlasím i s názorem, že kameraman odvedl opravdu poctivý kus práce, stejně jako ti přes speciální Efekty. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Viete, pre mnoho ľudí, možno aj vrátane vás to nebude niečo extra, no pre mňa je to niečo viac. Tento vedecko fantastický film je moja srdcovka, ktorá mi tlačí slzy do očí. Možno to nie je ani vedecky správne, ale možné to je. Vedec Alexander, ktorý mi pripomína Teslu, robí práve veľký krok pre svoju šťastnú budúcnosť, no tá sa zvrtne k veľkému nešťastiu. Rozhodne sa to zmeniť, no to, čo prichádza ho šokuje. Dokáže to však obrátiť v dobré, keďže sa nevzdáva. Zistí, že minulosť nemožno zmeniť, no budúcnosť áno a tak začne žiť tam, kde ho to priviedlo a našiel si nových priateľov. Film neoplýva výraznými konverzáciami, je v ňom aj kus akcie, no so mnou a mojím životom je veľmi spätý, je v ňom veľa fragmentov, ktoré sa ma osobne dotýkajú a preto chápem jeho časti. Nádherná hudba, prostredie, je to neobvyklé, možno nie úplne podľa mojich predstáv, ale základné posolstvo je zachované. Nech už to je pre druhých akékoľvek trápne Béčko plné klišé a nezmyslov a čakali viac, pre mňa je to niečo kúzelné, čomu dokážem odpustiť aj mne nie príliš sympatické herecké výkony, vedecké podania, či krátku dĺžku, kde by sa dalo vymyslieť aj viac, no podstata tu je aj tak vystihnutá. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy, v nichž se cestuje časem, mám rád. Není mi proti srsti nechat se unést fantazií tvůrců a nahlédnout do jejich vize budoucnosti. Stroj času má dle mého dobrý děj - touha zvrátit osud - a je solidně zpracován. Líbil se mi styl života v budoucnosti, protože nám nebyl naservírován tak, jak to známe z většiny sci-fi snímků. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce byl tak důsledný, že kdyby se vzalo audio z jedné scény a překrylo by se s videem z té stejné, ale znovu natočené, bylo by perfektně synchronizované. (akisha)
  • Když Alexander (Guy Pearce) ve snaze zachránit přívěšek s fotografií své ženy vystrčí ruku mimo ochranné pole stroje, o kousek mu na ruce povyrostou nehty. (vojtaruzek)
  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)

Reklama

Reklama