Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

příště si u těchto starších snímků musím dát pozor a neočekávat přespříliš.. Takhle jsem byl trochu zklamaný, že ta temnost na mně nějak nepůsobila tak jak by měla. Samozřejmě Burton je opravdu ďábelský (hlavně tedy jeho pohled), příběh okolo je esence mysteriozna a thrilleru, detektiv Ventura pomalu odhaluje něco, co by ho na začátku případu ani nenapadlo, ale prostě mně to nezaujalo tak, jako např. Vyvolený.. Až na naprosto brilantní závěr (+ scény z Burtonova mládí - opravdu děsivé). U posledních scén (nebo u úplně poslední scény) jsem měl opravdu husí kůži a nechtěl bych v ten okamžik být v kůži Ventury ani nikoho dalšího. Takže rozhodně dobrý thriller s tajemnou zápletkou a nějakou tou atmosférou, ale na další shlédnutí si určitě nějakou dobu počkám.. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Má to dost dobrou atmosféru. Francouzský detektiv se snaží vyšetřit pokus o vraždu spisovatele v Londýně. Během svého vyšetřování se o tomto spisovateli začne dozvídat dost zvláštní věci. Tak nějak k sobě přitahuje katastrofy a možná je umí i vyvolávat. Tato teorie se zprvu zdá dost nepravděpodobnou, ale pak začne případ nabírat větší obrátky. Celé to dost posune spisovatelova terapeutka. Je to vůbec pravda a může člověk silou své mysli dělat takové věci? Film je skvělý hlavně ke konci. Dost na mě zapůsobila scéna s bortící se katedrálou. "Je tam bomba!" ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Apokalyptický Richard Burton a jeho nebezpečné myšlienkové pochody ovládajúce sily zla, prinášajú zo sebou dosť husté napätie podávané v strhujúcom príbehu plného krutých nešťastných páchaných na nešťastníkoch čo mu vošli do cesty. Film sa nesie na výbornej horrorovej vlne prezentovanej v štýle 70.rokoch a veselo sa môže svojou démonickosťou zaradiť medzi také skvosty z tej doby ako sú The Exorcist či The Omen. /80%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po dalším zkouknutí je pět hvězd už stoprocentních. Dotek Medúzy je neskutečně gradující film, který se od mrazivého začátku nenápadně plíží, syčí jako had, občas vystrčí pomyslné růžky (ano, já vím, že had růžky nemá), ale s veškerou silou na vás zaútočí až v závěrečné dvacetiminutovce. Strhující zážitek Burtonova a Venturova výkonu podkresluje takřka geniální hudba, Goldova režie to všechno kočíruje a vytváří DOOPRAVDY jeden z nejnapínavějších filmů všech dob. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ďábelsky rafinovaná "detektivka", kterou pohání vpřed zimomřivě mysteriózní feeling - a to silou parní lokomotivy! Inteligentní formou si bere to nejlepší z o dva roky starší atmosférické klasiky Přichází Satan a zdárně své hororové prvky mixuje se sedmdesátkovou vlnou katastrofických snímků. Rozhodně považuji za správné, že ne všechno je ve filmu školometsky předhozeno k povrchní konzumaci, takže divákovi vzniká volný prostor k tomu, aby si např. identitu tajemného "L" přebral po svém (muhehe). Pohled a hlas Richarda Burtona je ovšem základ! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V černobílém dokumentu, který sleduje inspektor Brunel (Lino Ventura) v jedné ze scén filmu, se objeví Ninel Sergejevna Kulagina, která se účastnila řady experimentů s telekinezí prováděných v Leningradském ústavu přesné mechaniky a optiky. (raininface)
  • Arnon Milchan, producent, si vybral pro roli inspektora Brunela Lina Venturu, protože mu jeho styl připomínal jednoduché, nekomplikované americké herectví. (Snorlax)

Reklama

Reklama