Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorému sa darí zachytiť kúzlo všednosti, moment, v ktorom sa z úžasného stáva všedné, a zo všedného úžasné. Okrem toho fascinujúca tabaková lobby, ktorá nič neskrýva a cpe sa vám priamo medzi oči, a aj tak jej to žeriete a tvárite sa, že to tak vlastne nie je. Parádne obsadenie (Harvey Keitel podľa očakávania najlepší) v absolútne nedejovom filme, ktorý je priezračným synonymom civilnej snímky. Keitelove rozprávanie o fotografiách a jeho záverečný príbeh o fotoaparáte sú najlepšou a najkrajšou časťou filmu. 100% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Krásnej snímek! Jak se dokážou příběhy ze života prolínat. Klidně bych měl někde na rohu trafiku a poznával nový a nový lidi, koukal jak se po čase mění okoli, a tak. Nejvíc mě dostal monolog Harveyho Keitela. Takhle dlouhej proslov jsem ve filmu snad nikdy neviděl. Ten film je hrozně procítěnej a vybroušenej do detailů. A cigárko po něm chutnalo dvakrát líp. S hodnocením nemám co řešit. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pár střípků ze života různých lidí, které poslepuje vzájemný osud a obchod s tabákem. Nic světoborného, ale tak syrově přitažlivého, že to zkrátka člověka nenudí navzdory tomu, že děj příliš nepádí. Myslím, že takový film je třeba jednou za čas vidět. Výteční herci v rolích, které jim pasovaly a výsledek je přímo elektrizující. Když pak vidíte závěrečné scény a titulky, říkáte si, že to bylo vlastně fajn. Že vám to snad i něco dalo. 90% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, z kterého je cítit volnost, kterým padá děj s tou nenuceností, jež je dnes velmi výjimečná. Příběh o obyčejných lidech, malý příběh, na malém kousku světa, ale opravdu velký film. Připomíná mi některé povídky od J. Irvinga, člověk si jednu chvíli říká „cože, to je konec? A nic dalšího?“, pak mu ale dojde celičký vyprávěný příběh s jeho vnitřní krajinou a pochopí jeho velikost. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné dílo, které ukazuje s laskavou upřímností život ve celé své prosté kráse. Ve své obyčejnosti, ve svých malých radostech, ve svém rozjímání, ve svém kochání, ve svém hledání, ve svém ztrácení, ve svém odlučování, ve svém ztrácení, ve svém nalézání, ve svém ubližování, ve svém pochopení, ve svém postrkování vpřed, ve svém porozumění, ve svém odpouštění, ve svém napravování, ve své zlobě, ve své radosti, ve svých úspěších, ve svých trápeních, ve svém smutku, ve své zlomyslnosti, ve svých zločinech, ve své dobročinnosti, ve své prostotě, ve své životnosti a ve své naději. Život, který pomalu a zároveň rychle ubíhá vpřed, který se převaluje přes jednotlivé kamínky cesty života, aby se nesmazatelně zaryl do hlav a srdcí jednotlivců a společnosti. Aby působil bolest, aby způsobil stavy štěstí, aby nutil k neustálému hledání jednotlivých cestiček, nabízel horší, či lepší alternativy. Život ve své prostotě a přitom je stále tak krásný a úchvatný. Jen se musí vnímat ty správné části a posouvat se za svými malými, či velkými sny. Originální vedoucí tabákového obchůdku Augustus 'Auggie' Wren (dobrý Harvey Keitel) je tím nejlepším průvodcem po životních osudech všech stálých i náhodných hostech jeho království. Se svým jedinečným pohledem na život a vychutnávání jeho krás nám otevírá různé pohledy na život, v jeho krásách i smutku. Z dalších rolí: pomalejší výpomoc obchodu Jimmy Rose (Jared Harris), utrápený spisovatel Paul Benjamin (dobrý William Hurt), hledající nový smysl jeho tragédií poznamenaného života, mladý roztěkaný černošský mladík Thomas 'Rashid' Cole (Harold Perrineau), hledající svého zmizelého a povahově proměněného otce Cyruse Colea (dobrý Forest Whitaker), Auggieho přítelkyně Violet (Mel Gorham), majitel obchodu Vinnie (Victor Argo), bývalá Auggieho manželka Ruby McNutt (zajímavá Stockard Channing), slepá babička Ethel (Clarice Taylor) z vánočního příběhu, a stálí návštěvníci obchodu Tommy (Giancarlo Esposito), Jerry (José Zúñiga) a Dennis (Stephen Gevedon). A tak život plyne pomalu vpřed: ve svých proměnách, změnách, kráse a velikosti. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Roli zloděje, který ukradne časopis pro pány, si zahrál neherec Daniel Auster, syn režiséra filmu, Paula Austera. (sator)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA, v lokalitách Phillipstown, Garrison, Peekskill, Brooklyn Promenade, Park Slope a Westchester County. (Terva)

Reklama

Reklama