Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alibi na vodě navazuje postavami kriminalistů Tůmy a Líbala na předchozí dva filmy režiséra Vladimíra Čecha 105% alibi a Kde alibi nestačí, v nichž alibi podezřelých hrálo hlavní roli. Děj třetího záhadného případu je zasazen do atraktivního prostředí filmařů a manekýnek. Režisér Konrád chce natočit pátrání policistů v novém kriminálním filmu experimentální dokumentární metodou. Na opuštěném hausbótu na přehradě nechá „zmizet“ svou hrdinku a tajně natáčí práci policie. Pokus však skončí tragicky, dívka je skutečně zavražděna. Všichni podezřelí mají alibi, zde doslova „na vodě“. Řešení případu je však velmi vtipné a originální. Kromě Karla Högera a Josefa Beka v rolích vyšetřovatelů se ve filmu setkáme i s Oldřichem Novým v roli fotoreportéra, Otomarem Krejčou jako režisérem Konrádem, dále s Jaroslavem Vojtou, Svatoplukem Benešem a Josefem Beyvlem. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Kajislav89 

všechny recenze uživatele

Přestože po letech repríz už znáte rozuzlení, pokud máte pro detektivky ze šedesátých let slabost, tenhle film je právě pro vás. Mě na něm nejvíce potěšila atmosféra vyšetřování a dobré herecké výkony podpořené trochou humoru, někdy i černého: "Prohlédneme si v Muzeu jeden nový exponát...". Taky mám rád pěkné filmové lokace a Orlická přehrada i zámek jsou ve filmu hodně koukatelné. Nejoblíbenější scéna: Výslech Helgy Čočkové v holičství. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický policajtský tandem, zajímavé vedlejší postavy z uměleckého prostředí (režisér, fotograf), motiv filmu ve filmu, místy příjemně ponuré díky Vačkářově hudbě, jindy vtipné. Identita vraha nebyla kdovíjak šokující, ale přiznávám se, že jsem ho dopředu neodhalil, ač jsem měl zajímavou teorii. Spokojenost. ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele

Velmi mdlý, profesorský výkon Beka. Symbolika: 5:54 – Bek – merkel sign; 36:48;  16:26; 52:52 – globus; 22:57 – stisk ruky Höger – Vojta; 31:48; 33:25 – Beyvl – merkel sign; 35:48 – Bek – merkel sign; 43:17 – brejlnoun – merkel sign; 58:42; 59:07 – Krejča – merkel sign; 1:25:12 – učeb. podání ruky Höger – Nový; 1:28:57 – Höger – merkel sign. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl z celé trilogie. Vtipné momenty a dialogy Hogera a Beka ("Nashledanou pane Vávro a cvičte si paměť) a zatraceně příjemná letní atmosféra a atraktivní prostředí filmu a modelingu 60. let. Režisérova vila, hezká modelka Zuzana, hausbót, Oldřich Nový jako módní fotograf... velmi milé. Film má takový svěží západní nádech, modelka si na hausbótu čte Vogue, homosexuální pár ("Kubalčík"), ironické narážky na socialismus ("Dvořáková nosí jenom západní zboží a posmívá se našim skvělým výrobkům"), pornografické karty apod. Příjemná podívaná. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušná československá detektívka s veľmi dobrou dvojicou Karel Höger, Josef Bek v roli vyšetrovateľov. Dobre napísaný scenár s vtipom. Príbeh mladej modelky túžiacej dostať sa na strieborné plátno, ktorá má tú smolu, že pri natáčaní filmu typu reality show o zmiznutí modelky, skutočne zmizne. V spletitom klbku okrem filmu hrajú rolu aj akty a ďalšie "prasačinky". Významnú rolu si tu zahrá Oldřich Nový a menší štek má aj Vladimír Menšík. Produkcia aj herecké výkony sú klasicky dobré. 70% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe, konkrétne v častiach Staré Mesto a Hradčany, v Národnom technickom múzeu, na priehrade Orlík a pri hrade Zvíkov. (dyfur)
  • Závěrečná scéna je natáčena na Loretánském náměstí v Praze; dvojice kriminalistů s chlapci se skryje přímo v Loretě. Následující popis, který poskytuje příslušník „Sedmík“ (Václav Sloup), pochopitelně neodpovídá realitě. Mečislavova ulice se nachází v Nuslích (Praha 4) a v okolí výskytu „bandy dětských chuligánů vedené dvěma dvěma dospělými příživníky, kteří prchají přes park směrem k nádraží“ žádné nádraží není – to nejbližší je pěkný kus cesty v Dejvicích. (Robbi)
  • Hluchoněmý rybář Lebeda (Jaroslav Vojta) ve filmu sice neslyší, ale mluví. Není tedy hluchoněmý, ale pouze hluchý. Za hluchoněmého je však označen v oficiálním textu distributora i v samotném filmu majorem Tůmou (Karel Höger). (navabaca)

Reklama

Reklama