Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

HAL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná romantická a politická komedie o záměně dvojníků. Romantická bohužel mnohem víc než politická, a byť ústřední herecká dvojka Kline s Weaverovou to táhne dobře, stejně je vidět že Reitman už se pomalu propadal do svého slabšího období. Za zmínku stojí že "cameo" Arnolda Schwarzeneggera tu ve skutečnosti není ani tak jako vtipné cameo, ale naopak reálně nejpřesněji obsazená role - Arnold už tou dobou několik let dělal poradce prezidenta Bushe. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prekrásna oddychová romantická komédia ktorá skrátka pohladí po srdci. Nádherná Howardova hudba, zaujímavý scenár z amerického politického diania, trefný humor, neodolateľne očarujúca Sigourney Weaver a skvele odvedená réžia Ivana Reitmana. Film z doby, v ktorej o takéto "malé-veľké" filmy nebola núdza. Tá doba je už žiaľ nenávratne preč. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s výborným Kevinem Klinem, který se Sigourney Weaverovou skutečně vytvořil nejlepší prezidentský pár v historii. A kdyby je doplnila ještě "první dcera" Natalia Portman (viz Mars Útočí), měli bychom "první rodinu" na kterou by Bushovci (i Clintonovci) mohli jen závistivě zírat:) Z filmového hlediska je to Reitmanovsky dobře odvedené řemeslo, které má všechno včetně sympatického drsňáka Vinga Rhamese jako šéfa prezidentovy ochranky a Franka Langelly jako pěkně nechutného šmejda. Na 80% by to samo o sobě nemělo, ale když mně se to prostě pokaždé líbí úplně stejně... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Máte už dvojníka, který mne zastoupí.…. Taková romantická pohádka, jak obyčejný chlapík s dobrým srdcem ke štěstí přišel. Některé situace jsou absurdní, některé vtipné, někdy se zase hraje na city. Prostě pohádka, ve které se mluví slušně. Role K.Klina má dvě polohy, kdy ta bláznivá a dovádivá má jasně navrch před tou vážnou. Po letech však konstatuji, že se to okouká…. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

We've got so many problems, that we don't even want to look at them anymore. They just blend together into this great, big noise and pretty soon we can't even hear ourselves think. Pokus protlačit tunelem pro milenky do Oválné pracovny komouše se od Slováka židovského původu jménem Ivan dá očekávat. Dave není určen pro republikánské publikum, i když právě tomu by Daveova neamerická politika plné zaměstnanosti mohla bodnout. Reitman servíruje nenápadně antisystémovou politickou pohádku o hacknutí [porouchaných] demokratických mechanismů instalací osvíceného 'trouby', kterému záleží na osudech dětí bez domova víc než na kampani na navýšení spokojenosti spotřebitelů. Prosťáček Dave! Přiznávám, byl jsem dojatý víc než jednou - když začal Dave na 55:53 formulovat politiku; když se k veslu dostal viceprezident Ben 'Gandhi' Kingsley, když pod tělem umírajícího prezidenta zasténala krásná mladá patriotická sekretářka Laura Linney. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama