Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V Americe už dávno zjistili, že prezident je guma, ale chtěli by nějakého jiného, lidského, vtipného sympaťáka, který má rád lidi a něco pro ně dělá. Jelikož je to naprostá utopie, natočili si o tom alespoň příjemný film. Pokud to takhle budeme brát, bude se nám film líbit, jelikož to nic jiného, než pohádka není. Já jsem tedy při sledování odhodil předsudky a nechal se bavit tím prezidentským párem. Docela jim to sedlo a místo to bylo i chytré. Kevin Kline by si býval zasloužil i složitější role, než je tato...70% ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch amerických filmů,který můj pohled na Spojené státy aspoň na chvíli osvítil čistým světlem.Prezident USA má různé postranní aktivity a tak pověří poradce a tajnou službu aby našli dvojníka který by ho občas zastoupil když se bude mazlit se svou sekretářkou.Když najdou Daveho(Dejva) představí ho prezidentovi a ten je s jeho podobou spokojen.Když si to prezident ve volné chvíli rozdává se svou milenkou tak zkolabuje,upadne do komatu a Dejv se ujme na přání prezidentových poradců na ostro role prezidenta USA.Jeho chování je úplný opak skutečného státníka a budí v lidech rozpaky i první dáma Sigourney Weaver svého muže nepoznává,ale časem zjistí že vedle ní vystupuje někdo úplně jiný.Dejv navrátí do úřadu charakter a smysl pro povinnost a začne prosazovat důležité věci a těm méně důležitým seškrtá rozpočet.Nakonec Dejv simuluje na tiskovce záchvat a vrátí se zpátky ke své původní práci.Skutečný prezident je pohřben a novým se stane viceprezident Ben Kingsley.První dáma jede za Dejvem,protože s takovým chlapem chce zůstat dál.Dejv se nechoval jako loutka a vystupoval sám za sebe tak doufám že se někdy někdo takový objeví na české politické scéně. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film a geniální Kline - je to jeden z nejproměnlivějších herců vůbec. Zde navíc hraje dvojroli. Je vidět, že scénárista Gary Ross věděl o čem píše - byl politickým poradcem několika prezidentských kandidátů a za svůj scénář byl právem nominován na Oscara. Nejraději mám scénu, kdy Kevin elegantně najde úspory v rozpočtu - moc rád bych viděl podobnou komedii z českého prostředí (no úplně jistě to nevím). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,270,710Tržby Celosvetovo $70,600,000║ __Ivan Reitman a jeho práca s hercami bola vždy prvotriedna, čo samozrejme veľkolepo potvrdzuje aj v tomto filme. Film sa opiera o dosť ťažko spracovateľnú tému, hlavne čo sa týka stráviteľnosti a v tomto Reitman maximálne prekvapuje a po celý čas nám podáva výborne gradujúci príbeh plný nádeje na lepší život, bez toho aby tam bola natlačená akákoľvek umelosť či dokonca klasická americká patetickosť aká je vo väčšine podobných filmov opierajúcich sa o vlastenectvo. "Neskutočne silné prevedenie príbehu o tom aké krásne by to bolo keby sa vládlo pre ľudí." __/100%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama