Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Máte už dvojníka, který mne zastoupí.…. Taková romantická pohádka, jak obyčejný chlapík s dobrým srdcem ke štěstí přišel. Některé situace jsou absurdní, některé vtipné, někdy se zase hraje na city. Prostě pohádka, ve které se mluví slušně. Role K.Klina má dvě polohy, kdy ta bláznivá a dovádivá má jasně navrch před tou vážnou. Po letech však konstatuji, že se to okouká…. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch amerických filmů,který můj pohled na Spojené státy aspoň na chvíli osvítil čistým světlem.Prezident USA má různé postranní aktivity a tak pověří poradce a tajnou službu aby našli dvojníka který by ho občas zastoupil když se bude mazlit se svou sekretářkou.Když najdou Daveho(Dejva) představí ho prezidentovi a ten je s jeho podobou spokojen.Když si to prezident ve volné chvíli rozdává se svou milenkou tak zkolabuje,upadne do komatu a Dejv se ujme na přání prezidentových poradců na ostro role prezidenta USA.Jeho chování je úplný opak skutečného státníka a budí v lidech rozpaky i první dáma Sigourney Weaver svého muže nepoznává,ale časem zjistí že vedle ní vystupuje někdo úplně jiný.Dejv navrátí do úřadu charakter a smysl pro povinnost a začne prosazovat důležité věci a těm méně důležitým seškrtá rozpočet.Nakonec Dejv simuluje na tiskovce záchvat a vrátí se zpátky ke své původní práci.Skutečný prezident je pohřben a novým se stane viceprezident Ben Kingsley.První dáma jede za Dejvem,protože s takovým chlapem chce zůstat dál.Dejv se nechoval jako loutka a vystupoval sám za sebe tak doufám že se někdy někdo takový objeví na české politické scéně. ()

Reklama

messiah 

všechny recenze uživatele

60% Nemůžu si pomoct, prostě mě to bavilo. Ona je to vlastně taková blbinka a klasická dvojnická záměna, vtipných situací není příliš, ale přesto je to film zábavný a se skvělou Sigurney Weaver. Ono je totiž lepší někdy humor přišetřit, než ho použít víc než by se hodilo. Zde je mu věnován prostor přiměřený. Samozřejmě jde o příběh nereálný a dost zromantizovaný, ale přesto lidský a milý. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jenže na ty čtyři to asi fakt není, takže skvělé tři. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Byl jsem při tom a přitom... Být "tatíčkem Ameriky." To chce výkon. To jest úkolový most, ke stropu "hops," kariéry skvost, vrchol stop. Důležitý, leč vysilující post. Job - den i noc. Boj za čest, spravedlnost, důslednost. Za čistý stůl, svůj postoj. Nepoddat se moci skalpelu, která by zařízla řád, znetvořila tvář úřadu. Tak praví pravý první muž. Podpořen důvěrou, projevenou davem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechci říkat osmiletému chlapci, že bude spát na ulici, aby lidé měli lepší pocit z auta. Vy to řeknete?" Dosadit do funkce americkýho prezidenta idealistu nezávislýho na sponzorech je krásná myšlenka. Proto mám Davea rád. Takže pokud se někdy nějakým omylem stanu americkým prezidentem, tak bych si představoval něco jako Ellen za první dámu a Duana jako bodyguarda. Tak by to bylo v pořádku. Každýho 4. července bychom se spolu sešli v oválný pracovně a pustili bysme si tuhle skvělou pohádku na oslavu Dne nezávislosti. Howgh! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama