Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

waits 

všechny recenze uživatele

Cleese se svym freudovskymy prebrepty a ustavicne mluvici Palin, do toho parta zamestnancu ZOO, chodici ve finale ve zvirecich prevlecich a Lee Curtis se svoji sik postavou - bavil jsem se! Kline dostal dvojroli bezcitnych kapitalistu (Cleese je labourista, takze se na tehle postavach s gustem vyradil). Klasicke crazy prvky jako schovavani do skrine, honicky nebo prevleky pusobily prirozene, zabavne byly i sexualni dvojsmysly, u kterych se vetisinou kroutim trapnosti. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se sexy Jamie (do ní bych teda nikdy neřekl, že může být sexy symbolem-ale po Pravdivých lžích to je už další film, kde ukazuje své nejen herecké vnady). Bohužel se nabízí srovnání s Rybou jménem Wanda, která vychází z boje vítězně. Hodnotím film po druhém shlednutí a musím říct, že už to nebyla taková bomba jako když jsem ho vidět před cca 10 lety. Začátek je hodně slibný - postupná likvidace ZOO skýtá mnoho humorných scén - později se ale už jede spíš v romantické linii. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po necelých deseti letech se čtyřka z Ryba jménem Wanda (Cleese, Lee Curtis, Kline a Palin) vrací v jiných rolích, ale mnohem útočněji, zábavněji a agresivněji. Divoká stvoření jsou komplexnější, ucelenější a zábavnější. Lee Curtis si roli opět neskutečně užívá a sex appeal z ní srší mocnými proudy (kdyby se někdy volilo nejlepší herecké tělo, Lee Curtis bude na předních příčkách, pokud né na té nejpřednější - Jamie lety zraje jako víno). Osobně mě potěšila menší role pro nejžhavější (a mou nejoblíbenější) bondgirl Carey Lowell. Prostě prdel film. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia Ryba jménem Wanda poskytla takmer celé herecké obsadenie. Bohužiaľ poskytla aj svoju úroveň zábavy. Najlepšia je na tom tá základná myšlienka. Je treba prerobiť ZOO ku komerčnému úspechu za pomoci nebezpečných zvierat, alebo teda skôr za pomoci zvierat prerobených na zabijákov. Väčšina času však vyznie do nevtipna. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Vy rozumíte zvířatům? Nijak zvlášť, ale hodně jsem jich snědl.“ Podobně fousatých vtípků je v této absurdní komedii dostatek (a těch chlupatých rovněž tak). Jsou ale podávány po anglicku a tak se ani v nejtrapnějších situacích, do nichž se protagonisté dostanou, divák necítí zoufale (i když pravda, Mr. Bean je též Angličan a u jeho gagů se často zoufale cítím). Některé scény jsou sice poněkud Cleesovsky přepálené, ale s trochou nadhledu… Začal jsem se dívat zcela náhodou a už jsem se neodtrhl, protože jsem se od samého začátku královsky bavil. Trochu jsem váhal, jestli si tento snímek zaslouží 4 hvězdičky, ale při vzpomínce na svůdný úsměv J. L. Curtis, jíž to opravdu slušelo, se tomu neubráním. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)
  • Na filmu pracoval stejný tým jako na snímku Ryba jménem Wanda (1988). Oba filmy mají společných víc než 20 herců a členů štábu včetně hlavních představitelů z předešlého filmu (někteří z nich zde mají ale jenom malé roličky). (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)

Reklama

Reklama