Reklama

Reklama

Jak napálit advokáta

TV spot

Obsahy(1)

Během necelých osmdesáti minut můžeme sledovat, jak si energický právník poradí s několika soudními případy, jichž se z části ujímá a z části mu jsou vnuceny lidmi i okolnostmi. Vše začíná na rušné křižovatce, kde dojde ke srážce dvou aut. Poškozený řidič nabízí viníkovi nehody, že za pět tisíc na vše zapomene. Tomu se však zdá částka vysoká, a tak navštíví advokátní poradnu, kde se ho ujme doktor Hořic. Dalším případem je obhajoba starého kamaráda, který byl přistižen při řízení v opilosti. Třetí vnutí právníkovi jeho matka, když jej přiměje, aby se ujal paní Cíglerové, která chce získat odškodné za smrt svého muže, řidiče ČSAD. Nejdůležitějším případem je mladý muž, který porazil cyklistu, odmítá však vypovídat, neboť kryje svého švagra, vedoucího půjčovny automobilů. Když se advokát začne zajímat o pozadí Tikalovy půjčovny, ocitá se náhle v ohrožení života. S radostí se však případu podivného obchodování s havarovanými auty ujme. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (72)

wosho 

všechny recenze uživatele

Pouze herecké mistrovství a osobnost pana Kopeckého dělá z tohoto nudného filmu o socialistickém právníkovi snesitelný a koukatelný. Scénář je mixem dramatu a komedie, bohužel nefunguje vůbec v žádné části. Jak tuctově je napsán, tak i rutinně zrežírován a po většinou i zahrán. I na Kopeckém je vidět, že toto není jeho šálek kávy, přesto jeho výkon je koncertem jeho talentu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Advokát Miloš Kopecký řeší tři čtyři případy, přičemž dva mu dají docela řádně zabrat. Film je takovou sondou do starých komunistických dob, kde všude v každé instituci byl pevný telefon, odkud se dalo komukoli kdykoli zavolat, žigulik byl ceněným vozem a uplatit se dalo téměř vše (to snad jediné se nezměnilo). Film není nějak výrazně zábavným, Kopecký však odvádí svůj tradiční průměr. Další známí herci jsou tu snad jen do počtu. Ale určitě není ke škodě si připomenout, jak vypadal třeba v pozdějším věku prvorepublikový milovník Raoul Schránil. Škoda ke konci poměrně useklého závěru, přišlo mi to tak nějak neuzavřené. Hudba: Štěpán Lucký ()

Reklama

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Náhodné shlédnutí při odpočinku během nedělní trhané směny. Vzpomínám si, že jsem to viděl i v dobách, kdy ještě hlídala VB. Teď to bylo zajímavé pozorovat. Snaha urvat si kousek ze "společného" koláče už v podstatě jako status quo. Někteří lidé měli vybavenou domácnost jako ze západu, až by člověk koukal. Advokát si bral 7 tisíc za případ - chápu, že měli hezky zařízené domácnosti, když dělník v té době hákoval tak za dvojku! Alkohol za volantem pohodka... Film zachraňuje mistr Kopecký, který prostě hraje, i když přehrává nebo mu dali soudruzi podružnější materiál ke ztvárnění. Někteří herci byli jako šedivé vyždímané figurky. Někteří až neuvěřitelní! Každopádně má to otevřený konec!! To bych se nedíval, kdybych si to pamatoval! :) "Vo co ti de ty hajzle?!?!" Takhle pronesená hláška mě rohodně dostala! :) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nějak mi ne a ne dojít, proč se takový filmy točí. Protože tohle je typický průměrný film na vyplnění nedělního televizního programu. Především postrádá nějakou přesně danou linku filmu. Možná je jím příhoda s autem, které nebrzdilo. Jenže to je ve výsledku jen nějak na delší dobu protáhlá dopravní nehodu, protože na pozadí této nehody vystupují ještě další a není jim věnováno tolik prostoru. K dodívání se celého filmu diváka donutí tak jedině Miloš Kopecký v hlavní roli advokáta. On je jediné, co se dá na tomto filmu kladně hodnotit, protože jeho výkon je na rozdíl od filmu nadprůměrný. [1953. hodnocení, 57. komentář, 54%] ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Milos Kopecky opet v roli advokata, tentokrat se vsak nespecializuje na nevracene pujcky babickam ci probodnute manzelky.Jeho oborem jsou pripady spojene s atutomobilismem - motorismem jako napriklad, bouracky, jizdy v opilosti ,prekroceni rychlosti atd.Ve filmu se mimo jine dozvime jak se da "sikovne nabourat auto".Causa kralik mi prisla vice usmevna. Presto i zde hodnotim pomerne vysoko a to tremi hvezdami. Moto z filmu."Nakonec je uplne nejlepsi rikat pravdu". ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film režiséra Vladimíra Čecha. (M.B)
  • Natáčelo se v Dubenci, Sedlčanech a Praze. (M.B)

Reklama

Reklama