Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se neblaze proslulý „Vrah šestnáctek“ 35 let po svých prvních vraždách vrací a zabíjí znovu, 17letá Jamie (Kiernan Shipkaová) se náhodou přesune zpátky v čase do roku 1987 a je odhodlaná vraha zastavit, než začne zabíjet. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Naprostý zabiják je film, který zaujme už svým trailerem. Mě tedy zaujal. Čekala jsem komedii o cestování v čase se sériovým vrahem. Dostala jsem to? Ne tak úplně...    Začátek je skvělý. Dozvíme se o tom, co udělal před 35 lety "Vrah šestnáctek" a kde se nacházíme právě teď. S Jamie, která je neskutečně otrávená ze svojí mámy. Puberta. Co to řešit? Jenže Jamiina máma tehdy přežila a dodnes si to nese s sebou. Doslova! Jenže on je teď zpátky, aby svojí misi dokonal. A že se mu to povede. A tak se zdrcená Jamie (jak se hodí mít kamarádku, která staví stroj času) vrací (za velice vtipného pokusu o zamordování) do minulosti, aby všemu zabránila. To musí přece vyjít! Co by se mohlo pokazit?    Bavil mě námět. Ten není nijak originální, ale je v něm skvěle zakomponované, jak si film dělá legraci z Návratu do budoucnosti. Bohužel někdy až tak moc okatě, až to působí, že na tuhle berličku vsazí až moc. A přitom proběhne jenom slintnutí nad budoucím tátou, ne žádné pořádné moře slin. Přeci jen, on to sám předtím řekl. Na škole byl tak trochu debil.    Jenže jak přibývají minuty snímku, odchází i humor, a zbývá už jenom ta slasherová část, s tím dobrým z žánru, ale bohužel i s tím špatným. Až tak moc, že mi to připomnělo, proč slashery nejsou moje oblíbená žánrová barva hororu. Navíc je docela škoda, že to, co bylo na začátku milé, je ke konci lehce otravné a zbytečně přechytralé, až se to v sobě ztrácí.    Naprostý zabiják je další z řady filmů, které dobře začnou, ale potom se ve své cílové čáře lehce ztratí. A ani Kiernan Shipka nemá dost síly, aby to zachránila... 3,5/5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V roce 1987 někdo zabije 3 ženské vraha nikdy nenajdou v současnosti (nevím kolik rok) zabije jedné holce vrah matku holka později před ním utíká a uteče do stroje času co si tam stavila její kamarádka. Tak se přesune do roku 1987 a snaží se chytit vraha a zabránit jejich vraždám. Bohužel nemá to moc co nabídnout oba díly tohohle Všechno nejhorší (2017) a Všechno nejhorší 2 (2019) předvedly daleko více a udělaly to lépe než jak to je tady. Občas film vytasí dobrou hlášku (třeba kdyby kouřila ptáky mohla žít nebo chlap říká ženské by neměly řídit a ženská řekne ty bys neměl řídit opilý a on na to to by přesně řekla ženská nebo viděla jsem Endgame, ale nepochopila jsem ho ) a  pasáže v těch 80 letech jsou povedené. Bohužel ty 3 zabité jsou strašné krávy a není důvod jim fandit i ta její matka v mladší verzi je na zabití  ani vrah to nezachrání tak později se vytasí s dalším , který mě napadl zhruba v půlce filmu (není těžké přijít na to kdo by z toho měl největší prospěch). 60 procent ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mix slasheru a komedie provazaný cestováním v čase. Čekal jsem totální kokotinu ale zas tak špatný to nebylo. Potěšili narážky na 80'ky i zmínky o filmech jako Návrat do budocnosti, Vřískot či Halloween respektive zmínka o Michaelovi Myersovi. Být tam větší bodycount a víc humoru tak i ty 3hvězdy dám. Takhle je to jen za lepší 2hvězdy. Podívat se na to ale (jednou) v pohodě dalo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický komediální hororový slasher se zábavným konceptem cestování v čase. Vrah 16tek se vrací po 35 letech na scénu, aby zabil 17 letou hlavní hrdinku, jenže při vzájemném souboji se omylem vrátí do roku 1987, kde zrovna původní vraždy měly proběhnout. Jde spíše o feel good žánrovku, která sází na příjemné retro, sympatické postavy, spousta popkulturních referencí na starší horory, příjemné je také sledovat rozdíly mezi dnešní dobou a 80's a občas zafunguje i nějaká ta hláška- ikdyž komediální stránka mohla být výživnější. Hororová stránka filmu je však docela mdlá, vražd je malinko a nejsou moc brutální ( Konference je úplně jinéj level teda- ta překonává i všechny Halloweeny a Vřískoty), takže pokud bych měl film hodnotit jako čistě horor/slasher dostal by pouze 2 hvězdy, ale naštěstí funguje ten zbytek včetně hádanky na vraha, takže jisté sympatie si film získat dokáže. Celkem jsem se bavil. 5.5/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V roce 1987 v poklidném městečku vraždil tajemný vrah v masce a zaměřoval se tehdy na šestnáctileté dívky. Nikdy nebyl dopaden a stačil odpravit tři stejně staré kamarádky, než jeho krvavé řádění zavál čas. A znenadání se objevuje v současnosti, aby dokončil svůj krvavý účet. To už má ale proti sobě odvážnou školačku Jamie, která dalšímu vraždění chce zabránit tím, že chod dějin změní prostřednictvím neprověřeného vynálezu stroje času její kamarádky. Film se hrdě hlásí, a dokonce jej zmiňuje, k nejznámějšímu filmovému počinu v oblasti cestování časem a sice Návratu do budoucnosti. Není jen ale filmem s komediálními prvky, ale na cestu si významně přibalil sci-fi a horor. Kiernan Shipka byla vybrána do hlavní role a je to docela zábavná průvodkyně retro časy. I ostatní představitelé rolí jsou ideálně zvolení. Její pobyt v době technicky zaostalé je prokládán očekávanými vraždami, jejichž posloupnost byla mírně pozměněna. Film se krvavosti nevyhýbá, takže to kritéria hororu plní zdárně. Vrah je fyzicky dost zdatný, což už tolik nekoresponduje s představiteli této role po sejmutí masky, mimochodem zabijáci jsou dva. Nahnatchka Khan natočila teprve svůj druhý film. A její režie snoubí dobrou dávku napětí, brutality i vtipnosti. Upovídanost sice trochu převažuje, není to ale vyloženě otravné. Cestování v čase tedy má svůj zábavný říz. 8/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Maska vraha je zmesou fiktívnej postavy Maxa Headrooma bez slnečných okuliarov a Billyho Idola s jeho typickou visiacou náušnicou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno