Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Zábavné, úsměvné, svérázné, dojemné... Krásná komedie plná sarkasmu, ironie, předstírané nenávisti a lidskosti. Jack Lemmon a Walter Matthau byli Páni Herci. Každý hrál jinak, navzájem si báječně kontrastovali a dohromady tvořili skvělou sympatickou dvojku, jež mě nikdy nenechala chladným, a nemyslím, že mě někdy omrzí. Ačkoli je film trochu naivní ve vykreslování stáří, je ve svým provedením tak přesvědčivý, že si nenechám kazit dojem a dám rád plný počet. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi mám rád filmy z malých mestečiek v kombinácii so snehom. Bezkonkurenčné komediálne duo Lemmon-Matthau sme mali možnosť vidieť v mnohých filmoch. Daj si pohov, kamoš ma nezaujalo až tak ako napr. Správna dvojka II, ale stále sa jedná o veľmi príjemnú stareckú komédiu pre tých, ktorí nepotrebujú obrovské salvy smiechu a stačí im kúzelná atmosféra a usmievanie sa pri celej dĺžke filmu. Pri tomto due mi to stačí. Skoro som zabudol spomenúť úžasnú hudbu Alana Silvestriho. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi obľúbená komédia s veľmi dobrou dvojicou. Tak nejako mám pocit, že Jack Lemmon aj Walter Matthau sa pre tieto role narodili. Excelentné herecké výkony a prekrásna komédia, ktorá pohladí. Vcelku výnimočne dávam prednosť skvelému slovenskému dabingu pred iným znením. Staroba je síce zlá vec, ale komické situácie, ktoré sú v tomto filme obsiahnuté, tak to je balzam, pretože takto by to s tým vekom a dôchodkom ešte šlo. Skvelý film. Myslím si, že mu ani čas nikdy neublíži. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná geriatrická romantická komédia. Romantika sa tu prepletá komplikovaným vzťahom dvoch bývalých priateľov. Nebyť toho stareckého frflania, tak by sa to nedalo pozerať respektíve nebolo by čo pozerať, lebo spor hlavných hrdinov vytvára komediálnu linku. Nechýbajú vážne momenty, morálne poučenie a samozrejme happyend. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

I když jsem o tomhle filmu věděl, viděl jsem ho až 27 let po natočení. Možná mě dřív filmy o starejch lidech nelákaly. :) V rámci korona-zoufalství, kdy už jakýkoli film nad 65 % slibuje nadstandardní podívanou, mi tohle přišlo vhod. A byl jsem od první minuty nadšenej. Tihle dva slavní herci z 50. let to hrajou skvěle, dokonce i scény, kde jenom rybaří nebo koukají na bednu, jsou vtipné, u hodně z nich jsem se smál nahlas. Možná mohl být konec trochu jiný, ale i tak jsem si to užil. Málokdy se stane, aby něco spadlo do kategorie "pohodový film" a současně to bylo vtipné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama