Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že by se novodobé komedie zde mohli něco přiučit. Místy fakt zvrácený naschvál, který vás pobavil do morku kostí. Pobavil jsem se tak, že mi zde nevadila ani softová romantika, kterou v softových komedií absolutně nemůžu vyzvracet(možná, že to bylo věkem). Taková podívaná na lidi v patřičném věku, kdy už si člověk myslí, že toho moc v životě nezažije, dokáže zpříjemnit den.. proto dávám plné hodnocení. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová záležitost, kterou na svých bedrech svými skvělými hereckými výkony nesou dva hlavní hrdinové a pání herci - J. Lemmon a W. Matthaus. Tato komedie tu už nějaký pátek je, ale stejně mne vždycky zaručeně pobavi. Oslovení 'Posero' nebo 'Moulo' jsou v jejich podáních prostě roztomilé přezdívky :-) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, v ktorých sa celý "tvorivý" kolektív zúfalo snaží, aby ich výsledný produkt bol vtipný. A v tomto filme si ani neviem predstaviť, či mal byť vtipný ten nedomrlý príbeh alebo herci dávno za zenitom. Celý film osciloval medzi nudou a trápnosťou. Ešteže vymysleli rýchloposun. Ten rieši väčšinu problémov. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Johne, tva kocka se vydelala na me schody. Jo ? Tak at se tvoje vydela na moje schodya jsme si kvit" Jack Lemmon /Letiste 77, Byt / opat potvrdil, ze bol majstrom humoru a ze bol aj genialny herec. Kazda scena je zrezirovana skusenou rukou, dialogy su take normalne a zo zivota, ale rychlo odsypaju a dobre sa pocuvaju. Komedialna zlozka je vkusne vyvazena tou romantickou a zase naopak, romanticka vlozka doplna tu komedialnu. Okrem Lemmona vyborne hraju aj Burgess Meredith, Daryl Hannah a Walther Matthau. 98 % ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Lemmon i Matthau jsou herci ze staré školy a vidět je, jak si neustále dělají naschvály nebo se popichují je slast pro všechny diváky, kteří mají rádi mistrovské herectví. Film je v podstatě o dvou sousedech, kteří si leta nemohou přijít na jméno, samozřejmě kvůli ženský. Komedii s notnou dávkou sentimentu, dědkovského humoru a Silvestriho citlivým hudebním doprovodem mohu doporučit všem na nedělní odpoledne. Bez nadsázky mohu říct, že jde o nejlepší film režiséra Donalda Petrieho, pro kterého byl tento snímek vrcholem v jeho filmografii, kterému se už později nedokázal dalšími (pod)průměrnými projekty přiblížit. 4* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama