Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angela Nardino (Sigourney Weaver) právě řekla před oltářem své "ano" sukničkářskému majiteli autoopravny Deanu Cumannoovi (Ray Liotta). Svatební noc se její vinou moc nevyvede a proto pouhých sedmnáct hodin po obřadu novomanželka přistihne Deana s jeho sekretářkou Wendy (Jennifer Love Hewitt). Okamžitý rozvod stojí nevěrníka 300 000 dolarů a pěkný nový vůz. Nemůže tušit, že se stal obětí podvodu: Angela se ve skutečnosti jmenuje Max Connersová a roli Wendy sehrála její dcera Page. Společně tvoří perfektní rodinný tým, který si získává obživu cynickým sváděním a ruinováním bohatých mužů. Zisk je ovšem tentokrát nakonec mizerný, protože si z něj svůj díl vezme finanční úřad prostřednictvím zlomyslné úřednice důchodového odboru Glorie Vogal (Anne Bancroft). A ve slunném Palm Springs smůla pokračuje. Max coby atraktivní Olga Jevanová hladce svede obstarožního multimilionáře s prokouřenými plícemi Williama B. Tensyho (Gene Hackman), místo obstarožního manžela má však brzy na krku bezcennou snoubencovu mrtvolu. Page si zase začne se sympatickým barmanem Jackem Withrowem (Jason Lee), který má cenu tři miliony dolarů, ale omylem se do něj zamiluje. Také Dean však ještě neřekl poslední slovo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (262)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Překrásná, rozkošná, megasexy Jennifer Love Hewitt, geniální Gene Hackman v miniroli (ale v jedné ze svých nejlepších), výtečná Sigourney Weaver, parádní obsazení všech ostatních, skvělý český dabing, vynikající vtipy, fungující humor, fungující romantická zápletka, a ačkoliv tahle boží komedie trvá dvě hodiny, rozhodně nepůsobí natahovaně, protože se v ní pořád něco děje a hrozně příjemně se na to kouká. Super. Doufal jsem, že by to mohlo být dobré, ale že mně to bude bavit tak hrozně moc, to jsem rozhodně nečekal. A už jsem mluvil o Jennifer Love Hewitt? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před svatbou ne! je velice zábavná komedie, kterou provázelo hodně zmatků v předprodukčním stádiu. Byla bych docela ráda viděla v akci původně zamýšlenou Cher a Jennifer Aniston, případně Anjelicu Huston, ale měla-li bych si vybrat mezi Cameron Diaz nebo Alicií Silverstone, jsem velice vděčná za kouzelnou Jennifer Love Hewitt. Té jsem sice přišla vyloženě na chuť až díky jejímu seriálu Posel ztracených duší, nicméně ten jsem neminula právě pro její zdejší sympatický výkon. Společně s tím, jak vyrostla ze svých teen rolí, se stala skutečně zajímavou herečkou a Před svatbou ne! se stal evergreenem televizních repríz. Mimochodem netuším, o jakém remaku tu zde hned několik uživatelů svorně hovoří, jediná vazba na remake pochází z myšlenky jednoho uživatele IMDb, který se zamýšlí v kontextu s kvalitou scénáře nad tím, jestli Před svatbou ne! není náhodou remakem čehosi dobrého z druhořadých šedesátých. Naopak faktem je, že Před svatbou ne! se stalo předlohou pro indický remake Bachke Rehna Re Baba z roku 2005. ()

Reklama

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí traileru v kině, mě ani nenapadlo, že tento film někdy uvidím, ovšem stalo se, že si ke mně našel cestu skrze televizní obrazovku ve chvíli, kdy nešlo sledovat nic jiného:). Není to nic extra, nicméně to rozhodně předčilo má očekávání a dokonce jsem se docela dobře bavil. Tomu přispěl i dabing, byl vtipný a k postavám sedl. Jak ho jinak nevyhledávám, tak u odlehčené komedie je to snad i lepší volba a sprosťárny přeci jen zní jinak v češtině. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ženský jsou potvory, pánové, držte se! Velice vhodné jako odrazovací dokument před svatbou. Velmi sympatický protějšek pozdějším "Wedding Crashers". Trochu mi vadilo i okaté vykrádání hudby z "American Beauty", ale jinak dobře koukatelná záležitost, pro polovinu publika asi i bez ohledu na filmové kvality. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Takový ten pejsek, který je děsně ošklivý, má různobarevné štětiny, nikde ani kousek roztomilosti, ve výšce po kolena, která už není malá milá, ale ještě není milá velká, takový ten s čumákem dlouhým, ale ne hezky dlouhým, ten s ušima naležato a ocasem polodlouze nezajímavým ... Ano, takový ten děsně ošklivý pes, který, když na vás udělá ty svý psí oči, vás posadí na zadek. Takový ten děsně ošklivý pes, který si vás tou ošklivostí tak nějak získá. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Gene Hackman používal ve filmu speciální cigarety, které pouze vypouštěly dým - je totiž odnaučeným kuřákem a navíc byl po infarktu. (Sfinkter)
  • Režisér David Mirkin si zahrál v tomto filmu roli Jackova (Jason Lee) právníka. (Bauer)

Reklama

Reklama