Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský policajt Billy Wong přišel při přestřelce o parťáka a navíc byl suspendován. Teď dělá jen policejní dozor na různých společenských akcích. Na jedné z nich je unesena dcera velmi bohatého podnikatele. Stopy vedou do Hongkongu k panu Ko, hlavě velkého drogového gangu. Billy dostává šanci vylepšit si své jméno u policie a se svým novým partnerem odjíždí do Honkgongu, kde se je hned na uvítanou někdo pokusí zabít. Je jasné, že mají co do činění s lidmi, kterým nezáleží na počtu mrtvol, jež za sebou zanechají. (xider-tv)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem obě verze,ta HK nemá v bojových scénách chybu,duel s Bill Wallace se fakt povedl,hodnotím obě verze. Americká za 2 Hk za 4 a dohromady za 3. Jackie má vždy výtečné filmy a těžko je hodnotit nadprůměrné,protože jsou vždy stejně špičkové,kdy u jiných je něco extra je pro něj normální. Jinak solidní film. Zhodnote sami. Americká verze zápasu. http://www.youtube.com/watch?v=RVqBWwDIkvE HK verze zápasu. http://www.youtube.com/watch?v=CD1E71Rql7g ()

haj 

všechny recenze uživatele

Americký film, se kterým byl Jackie tak nespokojen (a celkem chápu proč), že některé scény dodatečně sám přetočil a tak existují dvě verze. Jackie byl hlavně nespokojen s režisérem, který mu v bojových scénách nedal moc prostoru, takže jsou krátké a pomalé, kromě toho Jackie hraje tvrďáka, ve filmu se hodně nadává a střílí. Zkrátka všechno bylo jinak, než jak si to Jackie představoval, takže když režisér konečně opustil Hong Kong, JC přetočil bojové scény, vystříhal nadávání a přidal dokonce jednu dějovou linii. Já jsem viděl jen americkou verzi, která vyšla i unás a ta je opravdu špatná. Z Jackieho verze jsem viděl jen pár záběrů v dokumentu Jackie Chan: My Stunts a to vypadalo mnohem líp. Nemyslím si, že film jako celek bude nějak výrazně lepší, ale aspoň ty bojové scény by měly být zajímavější. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na mizerně zrežírovanou a sestříhanou úvodní honičku dala následná drsná (nějaké ty nadávky a nahotinky) policejní kriminálka celkem zapomenout. Prostý "buddy" případ z Hongkongu totiž prodal exotické město a Jackie předvedl i několik slušných kaskadérských kousků (bitky ovšem slabé, hollywoodské zpomalovačky se do nich nehodily, a spíš se tuctově střílelo). ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Je komický, jak tady všichni básní o lepší Chanově verzi. Ta je dle mýho ve skutečnosti mnohem horší a to především proto, že nerespektuje vůbec ducha původního filmu. Možná to někomu přijde v pořádku, ale dát do drsný akční krimi navíc komediálně laděný akční scény, ve kterých se jejich aktéři pitvoří jako zájezd z Jedličkova ústavu, je dle mýho totálně na palici. Jediný, co je o chloupek lepší, je závěrečnej souboj. Ale není to nic výraznýho. I když jsem oba filmy viděl v odstupu jednoho dne, téměř jsem nepoznal rozdíl. Ale samozřejmě chápu, že fanatický Chanovo obdivovatelé tu budou tvrdit, jak je jeho verze o moc lepší. Dle mýho není a je hlavně naprosto zbytečná, protože i přes ty změny jsou ty filmy téměř totožný. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie nebyl s natáčením a produkcí filmu spokojen a proto existuje US a HK verze. Z honkongské verze byly vystříhány mimo jiné sceny obsahující nahotu, americký slang a byl kladen větší důraz na akci. Editace se dočkala i finální bojová scéna. Jackie chtěl pořádný film o policistech a později v témže roce natáčí slavnou Police Story. Ochránce je první americký film v němž Jackieho vidíme se zbraní v ruce. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Jackie byl hlavně nespokojen s režisérem, který mu v bojových scénách nedal moc prostoru. (CrypzzXD)
  • Jackie natočil v Hong Kongu remake z názvem Police Story. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama