Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

castor 

všechny recenze uživatele

Dolph to zase pro jednou slušně kosí.. Hutný feeling béčkové podívané z přelomu osmdesátých a devadesátých let, která je svým způsobem stylová a pro příznivce akčního žánru té doby po srsti hladící. Devadesát minut svižná jízda, které dominuje Lundgrenův zfetovaný výraz, naivně přímočará story a Lady Tanaka s pořádně obratnou dcerkou. Nostalgie dokáže své.. viděno snad desetkrát!! A dal bych si to klidně znovu.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nějakého novějšího Punishera jsem už v minulosti viděl, ale moc si to už nepamatuju. Tahle stará verze mi rovněž nic moc neříkala. No nicméně je to skutečně jeden z těch lepších filmů, ve kterých se objevil Dolph Lundgren. Nenudil jsem se u toho, doslova jsem si vychutnával masakry všech těch gangsterů a členů Yakuzy – Dolph si nevedl vůbec špatně a ani záporáci tu nebyli vyložení dementi (nepočítáme-li toho mamrda co se ho ptali na IQ). Nevlastní dcera šikmooké šéfky měla fajné náušnice, asi si taky takové pořídím…Rozhodně lepší průměr. 60% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla mna sa jedná o doteraz stale najzabavnejsiu verziu Punishera. Plusom je mnozstvo akcnych scen a dynamicke tempo, takze nuda nema ziadnu sancu. Bohuzial akcne sceny povazujem len za obycajny priemer. Nenadchne ale ani neurazi. Potesi to len fanusikov oldschool poctivo prevedenej akcie s kaskaderskymi kuskami bez CGI. Mna vyraznejsie zaujal len kusok v ktorom kaskader skoci cez predne okno do iduceho autobusu. Zvysok ci uz prestrelky, nahanacky alebo bitky su proste len dobre, ale aj Lundgren ma na konte filmy s ovela pôsobivejsimi akcnymi scenami. Druhym minusom tohto filmu je dejova omacka. Lundgren je cely cas zamraceny. Ma tu minimum dialogov, takze si ma jeho postava ani nedokazala ziskat, napriek tomu aku tragediu prezil. Zo zaporakov zaujme len fakt slizka Kim Miyori ako sefka Yakuzy. Zvysok je len stado na odstrel. Najviac ma ale bavil nonstop ozraty poskok Punishera. Ten mohol mat aj väcsi priestor. Na druhej strane sympatak Louis Gossett Jr. mi tu tym jak vsade prisiel az po funuse, pripadal uplne zbytocny. Takze vysledkom je tuctovy vyrobok svojej doby akych vtedy vznikalo mnoho a aj lepsich kvalit. Zaujimave na nom je len porovnanie s Marvelovkami ake vznikaju dnes. 6/10. P.S: Toto je jeden z tych pripadov, kedy je redabing lepsi ako originalny shitny videodabing s par hlasmi a mizernym zvukom. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Že vraj komix je temný a akcia je krížená s humorom. Tak v tomto filme ostala len tá temnota - aj to vznikla len tým, že hlavný hrdina žije v kanály a je špinavý. Klasická Lundgrenovka, kde vymlati pár šikmáčov a povie pár viet "na zamyslenie". Akcia v pohode vzhľadom na vek filmu, Dolph tiež v pohode, len ten samopal tam mať nemusel, ale to by zase nebola Lundgrenovina.... (čo však dorazilo komix najviac, je nový Punisher, kde hra napr. aj Travolta)... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Možná měl Punishera hrát Steven Saegal. Přece jen je expert na pomstu rodiny. Komu jinému popravili ve filmu 30 rodin?:-) Sice je to jen vtip, ale tento vtip nemůže zastřít fakt, že se Dolph Lundgren se svým toporným herectvím a obarvenými vlasy do role nehodí. Režisér se tuto situaci snažil vyřešit tak, že se švédským chemikem šetřil, ale ani to ve finále nestačilo. Řemeslně film také nezvládl. Kamera spolu se střihem je při nejmenším zmatená. No a o scénáři je vysloveně škoda mluvit. The Punisher je snaha o cool, béčkový přepis komixu, který je plný krve, špatně natočené akce a film, kde každý druhý výstřel končí headshotem. Ke vší škodě je to jen další zprzněná Marvelovka. Novější verze s Johnem Travoltou se mi líbila mnohem víc. Sorry, možná kdybych to viděl o několik let dříve. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Postava Punishera (Dolph Lundgren) pochází ze „stáje“ společnosti Marvel, ze které pochází i SpiderMan, na kterého je ve filmu naráženo ve scéně ve vězení, kdy se v Punisherových flashbacích objevují jeho děti, které si hrají s vodními pistolkami v pyžamu právě s motivem Spidermana. (Lorge)
  • V záverečnej pasáži v sídle lady Tanaky Frank Castle (Dolph Lundgren) bojuje s jej adoptívnou dcérou a dusí ju. Ona si strhne náušnice a poreže ho a Frank je nútený ju pustiť. Avšak na chvíľku sa znovu objaví scéna, kde ju stále škrtí a ona má náušnice na sebe. (johnsnow)

Reklama

Reklama