Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Knížku O myších a lidech jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat s filmem. Nicméně to, co se odehrávalo ve filmu, by se dalo odvyprávět tak za 2 minuty a tady to bylo roztahaný skoro na 2 hodiny. Přišlo mi to zbytečně zdlouhavý a nudný. Postavy spolu vedou různý řeči na téma budoucnost, který se opakujou pořád dokola, občas se dozvíme i něco z minulosti, ale všechno je to takový o ničem. Navíc značná část filmu se odhrává někde na poli při sklizni obilí, což je pro mě dost nezajímavý téma. Samotnej konec mi pak přišel zase až moc rychlej. Jinak Gary Sinise odved dobrou práci (jak je u něj zvykem), stejně tak i John Malkovich (i když tim svym nesrozumitelnym blábolenim mi chvílema lez na nervy). Ostatní mi tam přišli spíš jen tak nějak do počtu. Pro mě je to spíš průměrnej film, takže umístění v TOP 200 mě trochu překvapuje. Jinak je zvláštní, jak Malkovich vypadá ve filmu obrovskej. Přitom ve skutečnosti měří údajně asi 183 cm. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Krásný a dost smutný film. Gary Sinise se na tu roli neuvěřitelně hodí, a když jsem zjistil že film i režíroval tak to opravdu klobouk dolů. Zato by mě v životě nenapadlo do té role obsadit Malkoviche. Neznám herce, který by se tam míň hodil a přitom to ale Malkovich zahrál fakt skvěle. Fakt super film. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sny, ktoré sa rozplynuli, pomoc, ktorá sa nekonala, tvrdá realita života, tak o tomto je tento film. Robí ma smutným, no v ničom inom ma nedostáva, je to obyčajné, chladné prebudenie sa a neuskutočnenie zmeny proste len film s príbehom s dlhými scénami. Ani kniha ma nedostala, no ten príbeh je pamätný, je to proste niečo o úteku v živote, o túžbe oslobodiť sa, no je to príliš obyčajné, aj keď ten záver je prekvapujúci, no neviem, mojej duši to až tak nesadlo, to bude asi celé, ten podstatný dôvod u mňa idealistu, ktorý má takýchto situácií zo života už dosť. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha od Steinbecka má svoje špecifiká, film zasa tie svoje. Príbeh je krutý a bolestný, vzťah Lennieho s Georgom dojemný. Filmová reč hovorí hlavne prostredníctvom príbehu a vzťahu týchto dvoch ľudí. Zobrazenie prírody je pekným estetickým doplnkom, no aj tak úspech filmu zostáva len na kvalite knižnej predlohy. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký literárny znalec ale o tejto knihe som počul, takže na film som bol zvedavý. Musím povedať, že som bol veľmi milo prekvapený. Jednoduchý dej za skoro dve hodiny vôbec nenudí a uplynie dosť rýchlo. To bude asi vydarenou Siniseho réžiou. Postavy dvoch hlavných hrdinov veľmi dobre zahrané, hlavne Malkovichova, ktorá určite bola jeho životnou rolou. Záver filmu som očakával, takže som nijak prekvapený nebol. Film to bol ale výborný, a preto ho veľmi odporúčam. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama