Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Recenze (436)

macoslavek 

všechny recenze uživatele

skoro stejně srdce-lámající jako kniha (nikdy nepochopím, proč jsou Grapes of Wrath uznávanější než Of Mice and Men!!). neskutečně kvalitní výkon Johna Malkoviche, ten to snad ani nehrál, ale prostě se převtělil. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Moc hezky zpracovaný velmi nevšední příběh dvou nerozlučných tuláků s rozdílným charakterem a myslí.Příjemně plynoucí film s nevšedním a dramatickým závěrem.Nádhera! ()

Big Daddy 

všechny recenze uživatele

V podstatě banální, ale o to dojemnější příběh, který vlastně ani nemohl skončit happy endem. Gary Sinise nezklamal jako herec ani jako režisér, ikdyž hlavně se vše točí kolem Malkoviche a ten nezklamal. ()

GCorsini 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh o dvou přátelích co se snaží nabýt svého snu. Je to klasická ukázka, že když má film emoce, tak je prostě dobrý a tento snímek je až zatraceně dobrý! ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Gary Sinise patril k dosť nedocenením hercom svojich čias. Tento jeho dojemný prepis knihy s vynikajúcim Malkovichom je toho dôkazom. Koľko ľudí vie, že existuje také malé skromné dielko s veľkou výpovednou hodnotou? Ja som úprimne rád, že som mal možnosť ho vidieť. ()

andy313 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že dokonce lepší než knížka. Výborné herecké výkony, hlavně John Malkovich! Postiženého Lennyho záhraj na jedničku. Jediné co mi nesedělo byl český dabing. ()

TheOlly 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o zobrazenie klasického románu Johna Steinbecka. Pribech tochto diela nam prinaša život dvoch ľudi (Gary Sinise) ako George a (John Malkovich) ako Lenny ktory sa potrebuju navzájom. Lenny je silny muž ale vnútri ma, mozog dieťata a preto je velmy nebezpečny. George potrebuje Lennyho lebo vie že keby bol bez neho tak by bolo velmy ťažke najst si pracu v Americe v dobach Veľkej hospodárskej kríze. Najprv som čítal knihu ale potom som si musel pozrieť film ktory ma uplne dostal. ()

nicky.2000 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem se sama sebe ptala, kam vlastně tento film směřuje, a právě v okamžiku, kdy jsem přestala doufat, že přijde nějaký zásadní zlom a uvěřila, že film mi má pouze ukázat život dvou tuláků těžce pracujících na farmě, z nichž je jeden ještě navíc mentálně zaostalý, přichází zvrat měnící se v dechberoucí konec. ()

nataska 

všechny recenze uživatele

Ave John Malkovich. Je herec mnohých podôb. Príbeh s nie tak výrazným a pritom zasahujúcim dejom. Boli tam "ošúchané cvhíle", ktoré som už niekedy videla, al tie pozitíva to vysoko prevyšujú. A záver, možno som naivná, som nečakala, no keď sa to stalo, presne som vedela prečo. Detaily nechýbali. ()

st4nl4y 

všechny recenze uživatele

Autentické spracovanie románu od Steinbecka. John Malkovich , hoci sa na rolu Lennieho nehodí, zahral ju výborne, čo oceňujem. Je to môj obľúbený román (naozaj výborný príbeh ) a samozrejme výborný výkon v roli herca a režiséra Garymu Sinisovy. Napriek tomu sa mi ťažko zosobňovali postavy (tesne pred tým som knížku čítal) čo ma vedie k hodnoteniu 4* ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

Vďaka veľmi peknému prostrediu klasického amerického ranču sa na to dobre pozerá. Vzhľadom na množstvo deja však ide o zbytočne dlhý film. ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Opět jeden neuvěřitelný zážitek s Johnem Malkovichem, snad naprosto neuvěřitelný. Novele se dostalo dobrých rukou Garyho Sinise, který ostatně sám jako by si tu roli ušil na míru. Smutné ale čiré bez zhutnělých zbytečností. Není to laciný sentiment je to opravdový smutek. ()

Moli.su 

všechny recenze uživatele

Film podle stejnojmenné knihy. Knihu jsem četla, takže jsem čekala, že mě film zklame, přesto musím říct, že nezklamal. Neotřelý a zajímavý příběh s dosti drsným koncem. Děj upoutal, výkony herců byli brilantní, líp bych si to ani podle knihy představit nedokázala. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

Proč se ten film vůbec točil? Začátek- nic se neděje, čekáte co se bude dít. Prostředek normální příběh se začíná rozvíjet, tak né úplně nuda, ale tak na tři hvězdy a konec, no proč nedat za pravdu v úvozovkách, těm nesympatickým postavám! Nechápu co tim autor chtěl říci, herci dobrý, ale Malkovich se mi zhnusil ve filmu V kůži Johna ... a mě se to drží, tak to asi bude zaujatost, jinak asi výkon dobrej! Ale film hodně zbytečnej, konec už jsem věděl od půlky a za ten hodně dolů, trapnej fakt trapnej konec!!!!! ()

hofiktom 

všechny recenze uživatele

Na film bych se normálně asi ani nekoukl nebýt knížky, která se mi moc líbila. Už předloha je skvělá a film je také moc hezký. Dokáže pohladit po duši, ale zároveň je v hloubce velmi pochmurný a smutný. Nechybí mu napětí, zápletka. John Malkovich ztvárnil Lennyho opravdu dokonale a člověku je ho až líto. Gary Sinise odvedl u tohoto filmu skvělou práci, a to jak režisérskou, tak i hereckou. Film je naprostou klasikou a určitě stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Reklama