Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,471,088Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Tak Sinise sa pekne ukázal a natočil na prvý pohľad jednoduchý ale za to účelový film, kde herecké výkony urobia svoje penzum a film sa dá označiť ako predvoj pre Zelenú mílu. /75%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Při výčtu úspěšných herců-režisérů by se nemělo zapomínat na Garyho Sinise, protože v případě tohoto filmu se mu podařilo vytvořit opravdový skvost. Citlivě převedl slavnou novelu Johna Steinbecka na plátno, navíc se dobře zhostil i hlavní role. Obrovskou oporu ovšem našel v Johnu Malkovichovi, který zde předvádí možná nejlepší výkon své kariéry (a to je u něj, co říct) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to snad až příliš citlivý a až příliš pomalý film, jehož pojetí mě až tak moc nedostalo. Gary Sinise si vede na režisérském poli docela dobře, ale nedá se říct, že by měl nějak výrazný režisérský rukopis. Velkou výhrou pro něj bylo obsazení Johna Malkoviche do role retardovaného Lennyho, který tu všechny zastiňuje a nebýt jeho, unudil bych se k smrti. Až tak moc je tohle drama utahané. Až v závěru George přikládá pistoli k hlavě Lennyho v bezvýchodné situaci, nebylo mně ho skoro vůbec líto. Spíš jsem byl rád, že zdlouhavý film dokráčel ke svému konci. 50% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Gary Sinise? Není to náhodou ten beznohej kamarád Forresta? Není to taky ten forenzní kriminalista, kterej si v NYC hraje na Grissoma? Jo, je to on, ale hlavně je to zručnej režisér! __ Říkám sice zručnej režisér, ale přesto dávám tři hvězdičky. Důvodů je hned několik, film je stokrát opakované klišé s výbornou atmosférou a opravdu geniálním výkonem Johna Malkoviche, na kterém to všechno stojí, ale bohužel i padá. Film má skoro dvě hodiny a přesto se v něm nic výrazného neděje, až na závěr, který bych tady ráýd rozebral, ale nehodlám dělat spoilery. Jak by řekl Sadwell, klenební oblouk je malý nebo něco v tom smyslu :-)) __ BTW? canakjo, můžeš mi říct, jak jsi dokázal zjistit, že je ten film u tebe na 94%? Proč ne třeba 93% nebo tak něco? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a smutný film. Knihu jsem teda nečetl, ale tenhle snímek mě docela motivuje přečíst si ji. Zajímavý, trochu dojemný, chvílemi úsměvný a silný příběh, kouzelná hudba, prosluněná kamera, herecké výkony Sinise a hlavně Malkoviche a také Sinisova dobrá a poutavá režie. To vše mi dává dohromady jasných 5*. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama