Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kufru vozu taxikáře Koukala (Miroslav Macháček) je při namátkové silniční kontrole nalezena mrtvola nahého muže. Případ dostává na starost major Mlynář (Milan Sandhaus) se svým týmem. Taxikář Koukal se při výslechu zapřísahá, že o ničem neví, navíc je i ochoten s policisty spolupracovat. Uvádí, že často vozil své zákazníky za tučnou odměnu do pokoutní herny, kde se hrály hazardní hry. Mrtvola je identifikována jako cizinec, Rakušan Mitrik, kterého odvezl do herny další taxikář Kvěch (Jiří Zahájský). Ale jak se tělo Mitrika dostalo do kufru Koukalova auta, nikdo neví. Krátce po propuštění je podezřelý taxikář Koukal zavražděn. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (61)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film rozjíždí docela dobře. Návštvěva hráčského doupěte patří dokonce mezi jednu z nejlepších scén co jsem v našich krimoškách viděl, když nepočítám nahý baby, samozřejmě. Ovšem předfinálová fáze je naprosto příšerná, zamotaná a tachometr napětí strašně rychle sklouzává na nulu. Samotný finále filmu jistě potěší fanoušky Sparty, zejména ty co chodili ještě na starou "letnou", ovšem nikoho dalšího už asi moc nepotěší, protože je natočeno naprosto nepřehledně a špatně. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zmiňují to i ostatní uživatelé- tahle krimi má výbornou atmosféru. Může za to i charisma a hlas představitele hlavní role pana Sandhause. O tomto herci jsem snad nikdy nikoho neslyšel mluvit, nikdy jsem o něm nic nečetl, zdá se být neviditelným a přitom je nepřehlédnutelný. Past na kachnu má bohužel zmatečné finále, ještě deset minut před koncem bych ji hodnotil lépe. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi s dobrou atmosférou a formálními efekty. Hraní legendárních karbanistických her jako Oko bere, Gotes neboli platínko mělo pro milovníky hazardu jistě také svou hodnotu, ostatně jako třeba dnes pro některé, hraní rulety, šipek atd. Zajímavý a klíčový okamžik: Tak zajisté závěrečná scéna přestřelky a honičky na Letné resp. na Pražské Spartě. Nejlepší výkon podle mně podal Petr Čepek ale třeba i Jiří Zahajský, oba dva zahráli bezchybně. ()

Etrox49 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu mimoriadne vydarená kriminálka! Civilná, nestrojená a veľmi zručne osadená do depresívnej šedi zimnej Prahy. Na rozdiel od podobných kúskov z tej doby, tu má príbeh od úvodu svižné tempo, veškeré nevyhnutné úvody sú okresané do zahajovacej retroscény náhodnej policajnej kontroly, ktorá sa prelína s následným výsluchom. Doplnené o výborný hudobný podmaz – divák je okamžite vtiahnutý do deja, dovolím si tvrdiť, jedno z najlepších otvorení ČS kriminálneho filmu vôbec! Ani následné minúty nenudia, je to bez zbytočných dejových kombinácií či supernudných ód na mravenčiu prácu verejnej bezpečnosti. Pochopiteľne, treba si aj trošku namáhať hlavu, no po veľmi nenásilných a často nenápadných indíciách, citlivo podsunutých, začína byť vrah jasný dávno pred akčným finále na Letnej. Herecky je to pomerne zaujímavá zmeska osvedčených, no tentokrát sekundujúcich „koní“ (Kodet, Macháček, Čepek) a k tomu verejne menej známy Sandhaus, rovno v hlavnej roli. Dialógy maximálne chválim – výborne servírovaná atmosféra undergroundového kasína bez jediného hovno, kurva, prdel. Príslušníci kriminálnej služby sú podaní ako borci s autoritou, nie však dupaním po krku podozrivých alebo neustálym mávaním odznaku pred ksichtom. Chápem tunajšie priemerné hodnotenie Pasti na kachnu, to už je holt údel tohto žánru spred roku ’89 a to nielen v rovine predpojatosti ale aj množstva slabučkých, zaspatých či naopak prepísknutých kriminálok z rovnakého obdobia. Toto je ale úplne iná kategória, kedykoľvek si tento kúsok rád pozriem zas. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s komentari, ze tato kriminalka ma vynikajici atmosferu. At uz Prahy samotne v dobe normalizace ci pohled do zakulisi taxikaru, zelinaru a hospodskych. Zajimave herecke obsazeni, kde bych predevsim vyzdvihl vykon Miroslava Machacka. Film mel velky potencial, postupem casu mu bohuzel upadalo tempo a to se projevilo na mem hodnoceni, i tak jde ale o dost solidni krimi film. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Dům hostince Smíchovské restaurace, kde kriminalisté odhalí karbanické kasino, stojí na rohu Slivenecké ulice a ulice V Bokách 1. Jen zděný transformátor v současnosti už chybí. (Ganglion)

Reklama

Reklama