Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kufru vozu taxikáře Koukala (Miroslav Macháček) je při namátkové silniční kontrole nalezena mrtvola nahého muže. Případ dostává na starost major Mlynář (Milan Sandhaus) se svým týmem. Taxikář Koukal se při výslechu zapřísahá, že o ničem neví, navíc je i ochoten s policisty spolupracovat. Uvádí, že často vozil své zákazníky za tučnou odměnu do pokoutní herny, kde se hrály hazardní hry. Mrtvola je identifikována jako cizinec, Rakušan Mitrik, kterého odvezl do herny další taxikář Kvěch (Jiří Zahájský). Ale jak se tělo Mitrika dostalo do kufru Koukalova auta, nikdo neví. Krátce po propuštění je podezřelý taxikář Koukal zavražděn. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (61)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá kriminálka zabývající se vraždou muže v uzamčeném vozidle a okolnostmi tohoto činu. Do role hlavní vyšetřovatele majora Mlynáře byl obsazen charismatický a neokoukaný M. Sandhaus a jeho specifický projev patřil k tomu nejlepšímu, co bylo lze shlédnout. Majorova nejbližšího spolupracovníka si zahrál J. Kodet, jenž však nepřesvědčil svými kriminalistickým schopnostmi, nýbrž svou tradiční elegancí. Vrchol snímku spatřuji ve výborné scéně v hráčském doupěti, v níž se vyznamenal zejména I. Vyskočil, hrdinně se postavivší přesile gamblerů. Významnou roli podezřelého taxikáře, neschopného vysvětlit existenci mrtvého těla ve svém voze, ztvárnil s přehledem M. Macháček. Démonický P. Čepek v roli majitele benzinové pumpy a organizátora karetních orgií Richtera nedostal ve snímku tolik prostoru, jak by si tato legenda zasloužila. Ve druhé polovině Kovářova filmu bohužel tempo, napětí i atmosféra uvadá, navíc závěr není natočen dostatečně přesvědčivě a je i poněkud matoucí. Jedná se o průměrnou kriminálku, jejíž jediný výrazný prvek shledávám v netradičním složení kriminalistické skupiny. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Detektivka ze zajímavého prostředí falešných hráčů. Karel Kovář mnoho filmů nenatočil, asi si nebyl jist v kramflecích. Jinak je film místy dosti roztahaný a zachraňují jej herci. Závěr je správně dynamický a na film se stojí podívat hlavně díky valchařskému prostředí v tehdejším socialistickém Československu. 50%. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že se jedná o zcela průměrnou kriminálku, která by klidně zapadla v jednom z dílů Malého pitavala. Jenže tam na to stačila hodinka. Zde je stopáž větší a tvůrci bez nějaké originality, vlastní invence a nápaditosti (pokud ovšem do jedné z kategorií neřadíme koupajícího se kriminalistu nebo policisty hrající si v kasinu na hrající klienty) divákům předkládají klasické vyšetřovací postupy. Opět tu hraje hlavní roli cizí státní příslušník a skupina navíc pašuje drogy. Závěr je pak vyloženě pokažený, protože si policisté akci připravili jako naprostí amatéři a stejně se chovali i na stadionu při pronásledování. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Moc se mi tu líbí pan Macháček, ostatní jsou taky velmi dobří, ale on je nezvklý a mezi námi i Milan Sandhaus, jinak naprosto mi neznámý, je docela solidní (zejména když to srovnám s Černou punčochou, kde je hlavní neznámý herec příšerný). Pan Kodet je takový jakopřeskopírák, padouši Čepek a Poloczek velmi dobří, Očko a gotes se mi líbí moc, ale já karty vůbec rád, skoro bych dal i 4, ale pak to opravdu trochu ztráci napětí a přehlednost a proč je tam proboha honička na Spartě ? tehdy ještě Křetinský za product placement (mimo jiné) neplatil. Nicméně v tu dobu - jsme v tuhé normalizaci - je to nadprůměrná detektivka, není třídních nepřátel, dokonce se ani nesoudruhuje, mám pocit, že se říká pane majore atd., Celkově takové solidní tmavé oprýskané podsvětí Prahy, vezmu-li mnohem pozdější směšné Tísňové volání Miloše Zábranského, tohle určitě lepší. Škoda, že KK pak natočil už jen takový podivný film a víc mu nenechali. , . ()

zette 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s komentari, ze tato kriminalka ma vynikajici atmosferu. At uz Prahy samotne v dobe normalizace ci pohled do zakulisi taxikaru, zelinaru a hospodskych. Zajimave herecke obsazeni, kde bych predevsim vyzdvihl vykon Miroslava Machacka. Film mel velky potencial, postupem casu mu bohuzel upadalo tempo a to se projevilo na mem hodnoceni, i tak jde ale o dost solidni krimi film. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Dům hostince Smíchovské restaurace, kde kriminalisté odhalí karbanické kasino, stojí na rohu Slivenecké ulice a ulice V Bokách 1. Jen zděný transformátor v současnosti už chybí. (Ganglion)

Reklama

Reklama