Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kufru vozu taxikáře Koukala (Miroslav Macháček) je při namátkové silniční kontrole nalezena mrtvola nahého muže. Případ dostává na starost major Mlynář (Milan Sandhaus) se svým týmem. Taxikář Koukal se při výslechu zapřísahá, že o ničem neví, navíc je i ochoten s policisty spolupracovat. Uvádí, že často vozil své zákazníky za tučnou odměnu do pokoutní herny, kde se hrály hazardní hry. Mrtvola je identifikována jako cizinec, Rakušan Mitrik, kterého odvezl do herny další taxikář Kvěch (Jiří Zahájský). Ale jak se tělo Mitrika dostalo do kufru Koukalova auta, nikdo neví. Krátce po propuštění je podezřelý taxikář Koukal zavražděn. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (61)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá kriminálka zabývající se vraždou muže v uzamčeném vozidle a okolnostmi tohoto činu. Do role hlavní vyšetřovatele majora Mlynáře byl obsazen charismatický a neokoukaný M. Sandhaus a jeho specifický projev patřil k tomu nejlepšímu, co bylo lze shlédnout. Majorova nejbližšího spolupracovníka si zahrál J. Kodet, jenž však nepřesvědčil svými kriminalistickým schopnostmi, nýbrž svou tradiční elegancí. Vrchol snímku spatřuji ve výborné scéně v hráčském doupěti, v níž se vyznamenal zejména I. Vyskočil, hrdinně se postavivší přesile gamblerů. Významnou roli podezřelého taxikáře, neschopného vysvětlit existenci mrtvého těla ve svém voze, ztvárnil s přehledem M. Macháček. Démonický P. Čepek v roli majitele benzinové pumpy a organizátora karetních orgií Richtera nedostal ve snímku tolik prostoru, jak by si tato legenda zasloužila. Ve druhé polovině Kovářova filmu bohužel tempo, napětí i atmosféra uvadá, navíc závěr není natočen dostatečně přesvědčivě a je i poněkud matoucí. Jedná se o průměrnou kriminálku, jejíž jediný výrazný prvek shledávám v netradičním složení kriminalistické skupiny. ()

Etrox49 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu mimoriadne vydarená kriminálka! Civilná, nestrojená a veľmi zručne osadená do depresívnej šedi zimnej Prahy. Na rozdiel od podobných kúskov z tej doby, tu má príbeh od úvodu svižné tempo, veškeré nevyhnutné úvody sú okresané do zahajovacej retroscény náhodnej policajnej kontroly, ktorá sa prelína s následným výsluchom. Doplnené o výborný hudobný podmaz – divák je okamžite vtiahnutý do deja, dovolím si tvrdiť, jedno z najlepších otvorení ČS kriminálneho filmu vôbec! Ani následné minúty nenudia, je to bez zbytočných dejových kombinácií či supernudných ód na mravenčiu prácu verejnej bezpečnosti. Pochopiteľne, treba si aj trošku namáhať hlavu, no po veľmi nenásilných a často nenápadných indíciách, citlivo podsunutých, začína byť vrah jasný dávno pred akčným finále na Letnej. Herecky je to pomerne zaujímavá zmeska osvedčených, no tentokrát sekundujúcich „koní“ (Kodet, Macháček, Čepek) a k tomu verejne menej známy Sandhaus, rovno v hlavnej roli. Dialógy maximálne chválim – výborne servírovaná atmosféra undergroundového kasína bez jediného hovno, kurva, prdel. Príslušníci kriminálnej služby sú podaní ako borci s autoritou, nie však dupaním po krku podozrivých alebo neustálym mávaním odznaku pred ksichtom. Chápem tunajšie priemerné hodnotenie Pasti na kachnu, to už je holt údel tohto žánru spred roku ’89 a to nielen v rovine predpojatosti ale aj množstva slabučkých, zaspatých či naopak prepísknutých kriminálok z rovnakého obdobia. Toto je ale úplne iná kategória, kedykoľvek si tento kúsok rád pozriem zas. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že se jedná o zcela průměrnou kriminálku, která by klidně zapadla v jednom z dílů Malého pitavala. Jenže tam na to stačila hodinka. Zde je stopáž větší a tvůrci bez nějaké originality, vlastní invence a nápaditosti (pokud ovšem do jedné z kategorií neřadíme koupajícího se kriminalistu nebo policisty hrající si v kasinu na hrající klienty) divákům předkládají klasické vyšetřovací postupy. Opět tu hraje hlavní roli cizí státní příslušník a skupina navíc pašuje drogy. Závěr je pak vyloženě pokažený, protože si policisté akci připravili jako naprostí amatéři a stejně se chovali i na stadionu při pronásledování. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film rozjíždí docela dobře. Návštvěva hráčského doupěte patří dokonce mezi jednu z nejlepších scén co jsem v našich krimoškách viděl, když nepočítám nahý baby, samozřejmě. Ovšem předfinálová fáze je naprosto příšerná, zamotaná a tachometr napětí strašně rychle sklouzává na nulu. Samotný finále filmu jistě potěší fanoušky Sparty, zejména ty co chodili ještě na starou "letnou", ovšem nikoho dalšího už asi moc nepotěší, protože je natočeno naprosto nepřehledně a špatně. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Homer by řekl Kachna ee, ale teď k filmu Past na kachnu je docela zajimavá kriminálka z dob socialismu kde nelze čekat šílenou akci pro mnohé nuda ale v dnešní serialové době plných trapných akcí jde o oddychovou záležitost a výborné herecké výkony hlavně J. Kodeta, P. Čepka, M. Macháčka které stojí tento film za podívaní. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Dům hostince Smíchovské restaurace, kde kriminalisté odhalí karbanické kasino, stojí na rohu Slivenecké ulice a ulice V Bokách 1. Jen zděný transformátor v současnosti už chybí. (Ganglion)

Reklama

Reklama