Reklama

Reklama

Návštěvní den č. 2

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Komedie / Hudební
Československo, 1969, 60 min

Recenze (15)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chodím spát se pštrosy, nečtu básně Antoníny Sovy, nepletu si inervijuka s datlem, jsem ozdobou všech recepcí a pohřbů, zavírám filozofy do kanálu a souhlasím s tím, že žárovka je metla lidstva. A nyní si jdu zatočit klikou lanovky, protože jsem posnídal trochu teplé žemle a jelikož očekávám, že mne bude zdravit svými větvi jasan, tak si s přírodou zařvu Jipijipijipijou. Na tomhle jsem zkrátka vyrůstal a dodnes na to nedám dopustit. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu psát všude to samé, tak to upíchnu sem. Miluju je. Vždycky, když je příležitost, tak neodolám a koukám i po osmdesáté deváté. Ať si kdo chce, co chce říká. Ať si mamka slzy utírá. Takovýhle laskavý a chytrý humor, který si navíc krásně hraje s češtinou, tu už nikdo neumí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Scénky a povídky Šimka a Grossmanna znám dlouhou dobu z audio nahrávek a tak jsem neváhal se podívat i na Návštěvní dny. Určitě stálo za to je vidět, ale žádnou přidanou hodnotu mi to nepřineslo - jelikož se jedná o sestříhané verze určené pro televizi, což živé vystoupení nikdy nenahradí a závidím těm, kterým se to poštěstilo. Nevím, zda jejich humor bude bavit i generace, které se narodily mnohem později. Ale v té době byl velmi aktuální a co hodně působilo, tak byly jemné skryté narážky proti tehdejšímu politickému systému. A i když bylo zajímavé vidět tehdejší výkvět populární muziky - Urbánková, Voborníková, Bobek, Ringo Čech ..., tak diváky táhli hlavně oba hlavní protagonisti a hudební čísla byla pro mě jen vatou navíc. Bohužel Grossmann brzo odešel a tak duo dlouho nefungovalo a další partneři Slávka Šimka už se s Jirkou nemohli srovnávat. Pro mě byla tahle dvojice v nápaditosti téměř skoro na úrovní Voskovce a Wericha. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradičně výteční pánové Šimek a Grossmann jsou doplněni písněmi tehdy populárních žen, čtou jednu ze svých výtečných povídek a navíc si neustále ze sebe utahují. Je to sice dnes technicky zastaralé, ale nápadově stále bohaté a inteligentní. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Monokini jsou za a) dámské plavky nahoře bez b) modřiny pod okem způsobené pádem na žehlící prkno za c) cizokrajní moli napadající tesil" :-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších návštěvních dnů, který by u nikoho neměl chybět doma. Vyprávění Šimka je excelentní a skvěle mu sekundují všichni ostatní. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Krásný, jedinečný, nezapomenutelný. Pánové uměli humor, který je postavený na něčem úplně jiném, než se nosí dnes. Dnes mám nějakou práci na zahradě, takže sekerou jetel a pohrabovat budu kleštěma. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Básnické pokusy o tom, jak točili klikou rumpálu, pokus o dramatické představení i jiné zábavné prvky. Třeba povídka s prasetem v domácnosti byla výborná. Tohle je jistě jeden z nejlepších dílů. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Tomu říkam zábava když se dnes koukám na dnešní takzvanou zábavu tak je mi do breku, pánove Grosman a Šimek jsou výborní. ()

Reklama

Reklama