Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná, zábavná, ale ne zas tak vydatná drogová jízda, na níž je nejzábavnější to, že se snaží odůvodnit distribuci drog po celou dobu stopáže filmu, ale na to vícekrát rozbít hubu skinům / náckům žádné argumenty rozhodně nepotřebuje. A to je upřímně skvělé, přátelé. P. S. Samuel L. Jackson je naprosto pohodovej jako vždy, ale Robert Carlyle totálně vládne scéně jednak svou britskou angličtinu, a jednak hláškami, co s její pomocí dokáže vykouzlit… ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Fuck! Mother Fucker! Liver-Fuckink-pool! To já jen, aby jste se připravili na tu zběsilou jízdu, kde snad každá druhá věta obsahuje modifikaci tohoto prapodivného slovíčka. Tzn. neskutečně cool dialogy, které si drží zdravou nadsázku, vtipnost a především černočerný humor celého filmu. Ten je adrenalínovou přehlídkou střihačského řemesla, s vtipem a akcí, nenepodobnou např. Sbal prachy a vypadni. Hodně dobře natočená a zábavná podívaná se skvěle padnoucím obsazením! ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Warning, rated "R" for strong language. - Samuel L. Jackson furt fuckuje a myslí si že je díky tomu cool, Robert Carlyle furt "fokuje" a překvapivě je cool. Drogoví bossové taky všichni fuckujou, vlastně úplně všichni v tomhle filmu fuckujou, ale není to cool. Spíš je to taková snaha být cool za každou cenu, ale to že vaši hrdinové řeknou dvěstěkrát fuck prostě automaticky neudělá dobrej film. Je to solidní oddechovka, ale kvůli přefuckovanosti tomu chybí styl... ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

tak toto můžu vidět každý den a vždy se u toho budu smát. Jízda od začátku až do konce, Meatloaf překvapí, on dokáže hrát cokoliv. SLJ je klasika, ten chlap je Pan herec, ale Robert Carlyle, sakra tak ten mě překvapil, naprosto výborně napsaná role, skvělej casting. Je jasný, že se to inspiruje Guyem ale to přece vůbec nevadí. Já se prostě bavím, fakt výborné at už Emily, Sean Pertwee nebo Rhys Ifans, vše sedí jako prdel na hrnec. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)
  • Zpěváka Meat Loafa navrhl do role Lizarda producent Andras Hámori. (Terva)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama