Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela solidni a hlavne napinavej film, kterej ale klidne moh misty trochu vic pritlacit na pilu, takle to hororovy obstaravaj asi 3, 4 sceny a zbytek je spis takovy drama o dvou kamaradech. Nicmene jelikoz ma film jen 80 minut, tak po celou dobu dobre zaujme, nenudi a jak Macaulay, tak Elijah tady podavaj hodne slusny vykony. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin razantně změnil žánr a s andělskou tváří páchá zlo. Jenže to je možná právě ten největší problém filmu: Culkin totiž sází na stejné výrazové prostředky jako u Kevina, co byl hned dvakrát Sám doma. Roztomilý kukuč, avšak ďábelské činy. Jeho bratranci (talentovanější Elijah Wood), který zrovna přišel o milovanou mámu, chvíli trvá, než pochopí, co se skrývá za jeho drobnými lži, nevyzpytatelným výrazem a nešťastnými náhodami. Zrovna totiž tráví vynucený pobyt v domě svého strýce, protože jeho táta musí pracovně odcestovat mimo Spojené státy, aby sobě a synkovi zajistil lepší příští. Jen to přeci jen na 14 dní. Navíc syn bude v rodině, kde je stejně starý bratranec. Hoši šplhají po stromech, vymýšlejí klukoviny. Jenže Macaulay pak samostřílem odkrouhne psa. Prý nechtěl. Vzápětí způsobí dopravní nehodu. A co teprve, když se v jeho hledáčku objeví mladší sestra? Ajaj, na potíže je zaděláno. Navíc dětem se přeci nevěří. Dítě jako objekt ohrožení i nositel zla je pro filmaře dvojnásob lákavou záležitostí. Joseph Ruben solidně uchopil kupříkladu drama Noci s nepřítelem, kdy do Julie Roberts bušil a systematicky vyhrožoval vlastní manžel, či morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti Poprava. Potěší kamera Johna Lindleyho, samotné finále mě nijak zvlášť nenaštvalo. Solidní kousek. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Super podívaná, kde se střetli dva dobří herci za mlada. Nelítostný synek Macaulay Culkin, kterého nechává vše chladným a Elijah Wood, který se snaží zabránit vtom nejhorším, co se snaží Henry udělat. Neustále vzpomínky po shlédnutí a pocity z filmu mě přispěli k tomu, abych malinko přehodnotil a šel s hodnocením o stupínek výše. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatímco tehdejší herecká hvězda Macaulay Culkin (v tomhle filmu poněkud nepřesvědčivý) je už dnes zcela "out", jeho herecký protějšek Elijah Wood se veze na vrcholku vlny jménem Sláva, hlavně díky Pánovi prstenů. A i tady se mi zdá být Wood lepším z obou dětských herců, i když ještě neukázal, co v něm je. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Snímek v čele s "Kevinem ze Sám doma" mě odrovnal. Po shlédnutí jsem byla naprosto nadšená. Macaulay dostal konečně možnost si zařádit a této nabídky ochotně využil. Také se zde ukazuje mladý E. Wood který Culkinovi šlape na paty a dýchá na záda. Na svou dobu bravurně natočeno a některé výroky "dobrého synka" mě šokovaly. Opravdu to na své rodiče uměl zahrát a to stylem - já nic já muzikant. Akorát ten konec jsem si dlouho promítala a nešel mi do hlavy ... ale tak jinak by to nebylo ono. Jedno z nejlepších od Macaulaye. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roku 1994 vyšla podľa scenára filmu aj rovnomenná kniha, ktorú napísal Todd Strasser. (emdvojka)
  • Zaměřovač na Henryho kuši je čelní znak z auta Buick Riviera. (Dartdevil)
  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama