Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní poručík Ray Tango zneškodní kamión převážející drogy. Drsný polda Gabe Cash si o tom s úšklebkem přečte v novinách a vzápětí se musí bránit útoku najatého čínského vraha. Obou policistů už má Yves Perret, mocný král podsvětí, plné zuby a rozhodne se je zlikvidovat. Na mysli ovšem nemá obyčejnou vraždu. Vláká je do opuštěné budovy, kde se oba muži poprvé osobně setkají. Vzápětí objeví zavražděného muže a než stačí cokoli podniknout, jsou zadrženi agenty FBI a obviněni z vraždy a odsouzeni na základě Perretem podvržených důkazů. Nejenže jsou veřejně zostuzeni, ale navíc se ocitnou ve vězení, které dříve hojně zásobovali těmi nejhoršími zločinci. Je jisté, že tady dlouho na živu nevydrží. Zbité policisty první noc na poslední chvíli zachrání zástupce vězeňského správce, který jim také poradí jak uprchnout. Následující noci oba využijí příležitosti a skutečně se jim podaří uniknout. Každý sám se pak pouští do pátrání po muži, který je dostal do pasti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (581)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Z Tango a Cashe jsem viděl v televizi jen dvě scény. Hru na dobrého a špatného poldu na střeše (která mně nadchla) a výbušný závěr hraný pouze na efekt. Teď, po zhlédnutí celého filmu musím přiznat, že ani ta parťácká chemie moc nefungovala a hlášky do celého konceptu též nezapadly. Jediné co tak zbylo, jsou dva drsní borci v roli odvážných policistů. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pokud by mě někdo o půlnoci vzbudil a zeptal se mě na mojí filmovou (řekněme TOP 15 „80“-tek), nikdy v mém výčtu nebude chybět tento snímek dvojice Magnoli-Končalovskij o dvou naprosto rozdílných (spolu soupeřících) policistech. V podání Slyho se nikdy o nějakém extra hraní mluvit nedalo, ale zde (ve dvojici s mým oblíbencem Kurtem Russellem) jim to zatraceně šlape a skvěle se (tato na první pohled nesourodá dvojička) vzájemně doplňuje. K čemuž jim nejvíce napomohl samotný scénář a to zejména s patřičným nadhledem napsané dialogy, chce se dodat, přímo oběma dotyčným „do úst“. Tenhle snímek to je (jak zmiňuje uživ. Renton) VHS-ková nostalgie jako SVIŇA. Má to šmrnc, má to spád, má to nadhled, baví to (i po těch více než 20 letech), má to Slyho a Russella, parádní „80“-kové záporáky, sexy Teri Hatcher (tenkrát ještě přírodně krásnou, než se z ní stal chodící „zoufalý“ napuchlý botox), netradičně pojatý „akční“ závěr, který diváka pouze utvrzuje ve faktu, že tenhle kousek se opravdu nebere tak úplně vážně a jako bonus stylový rychlokurz angličtiny. Řekněte upřímně, co chtít od tohoto typu snímku víc? K 5-té * chybí opravdu mál! P.s. zmínil jsem se o povedeném hudebním doprovodu, zejména chytlavé průvodní melodii? Že ne..., tak to právě napravuju. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film je hlavně zajímavý režisérem, jinak spíše tvůrcem filmů pro festivaly. Tentokrát se z něj stal řemeslník a dokázal podle všech hollywoodských pravidel vytvořit dost slušnou akční komedii. Zajímavá je postava Stalloneho vždy elegantního Tanga (která si navíc dělá legraci z Ramba). Vzájemné špičkování obou postav je také povedené, akční scény zvládnuté, Jack Palance mírně přehrávající (zřejmě to tak mělo být). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mezi Sylvesterem a Kurtem to neuvěřitelně jiskří, oba přesvědčivě ukázali své komediální a parodické vlohy, celé to připomíná takové moderní pokračování Butche Cassidyho a Sundance Kida...:-) Ke kladnému hodnocení přispívá i vizáž Kurta Russella, který vypadá jako starší bratr Patricka Swayzeho, kterýžto měl původně Cashe skutečně hrát. Jinak je to samozřejmě akční ptákovinka...:-) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tango a Cash bol v minulosti veľmi populárny film, k čomu postačovala účasť dvojice "chlapákov", scenáristom krvopotne vydolované zápletky, pyrotechnici uštvaní na pokraj svojich síl, Jack Palance, ktorý nič iné ako záporáka nemôže hrať a hŕba trápnych hlášok, ktoré mali byť považované za vtipy. Výsledkom je hlúpučký film, ktorý by sa chcel tváriť, ako jedna časť kvarteta Smrtonosných zbraní, ale tie hrajú v inej lige. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 63,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 120,4 mil. (NIRO)
  • Režisér Andrej Končalovskij bol ku koncu nakrúcania vyhodený producentom Jonom Petersom a film namiesto neho dotočil Albert Magnoli, i keď jeho meno v titulkoch vôbec nenájdeme. Končalovskij vo svojej autobiografickej knihe spomína, že ho vyhodili preto, lebo chcel, aby bol film viac vážny, čo sa Petersovi nepáčilo a vzťah medzi nimi bol neudržateľný. (BlueNeon81)

Související novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (více)

Reklama

Reklama