Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy Štěpán Šafránek nastoupil do ústavu pro mentálně postižené děti, uplynulo deset let. Ústav byl zrušen a Štěpán se vrací do nemocnice jako lékař u záchranky. Stále žije s pragmatickou lékárnicí Ute. Navíc mu zemřela maminka a musí se postarat o pohřeb i pozůstalost. V dispečinku záchranky slyší sestru Toničku vyprávět o řediteli Sahulákovi, který chtěl skočit z okna, a doma ho vyhledá Kendy, kterého vyhodila manželka. Když se zastaví za Ute, narazí na zrzku Annu a nabídne jí svezení. Majitel prosperujícího autosalonu Karas ho přemlouvá, aby se přihlásil do konkurzu na nového ředitele nemocnice, ale on o tom nechce ani slyšet. Pohádá se s Ute a poté opět narazí na Annu. Napíše pro ni básničku a další den Karasovi řekne, že se rozhodl kandidovat. Dál se schází s Annou. V konkurzu vyhraje a stane se novým ředitelem nemocnice. Začátky nejsou snadné. Navíc přijde o svou novou lásku Aničku, která zahlédla Ute, jak přichází ke Štěpánovi domů s kufrem. Marně ji hledá, v nemocnici se pouze dozví, že otěhotněla a odstěhovala se. Štěpán se odmítne zaplést do podvodných machinací a vrátí se k záchrance. O sedm měsíců později je nahlášen akutní porod... (TV Nova)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

jooker10

ANO NÉ VŠECHNY DÍLY  budou perfektní jako první, ale tady se jedná o unikátní dílo, které mapuje život mladého člověka od dob studijních ve starém režimu do stáří v režimu, který snad ani nebudu komentovat. Perfektně vystihuje nejen dospívání , procitání ze snů a dospělost, zvrácenost nové doby, ale zkrátka celý život hlavních hrdinů...našich vrstevníků, se kterými jsme prožívali totéž.  Chyby nbo spíše to co nám nesedí tam vlastně patří.   Jednodušší jedinci konzumenti současné primitivní a inteligenčně laciné a ubohé kinematografie hloupě očekávají totéž co v prvních dílech...což je absolutní kravina.....život není jen stála sranda a zábava. Tato serie to vystihuje velmi pěkně.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tu jednu jsem nechal za Terezku, jinak odpad. Nevidím se, že Ondřej Vetchý se nechtěl ztrapňovat.

topi80

topi80 (hodnocení, recenze)

Předevčírem Jaroslav Uhlíř v rádiu prokecl, že byl osloven na hudbu k dalšímu dílu básníků. 

jooker10

jooker10 (hodnocení, recenze)

Spousta negativních reakcí. Nikdo z Vás nečeká už u prvního pokračování kvalitu. Básníci jí ovšem splnili. Podařilo se jim to dokonce i u třetího dílu. Pravda, čtyřka se příliš nepovedla. Ale kdo by čekal, že tolikáté pokračování bude lepší než první díl? Stejně tak to platí i pro pětku. Já osobně Básníky mám rád a jako jejich fanoušek rád přivřu oko nad některými nedostatky a vychutnávám si, že moji oblíbenci znovu "obživnou". A zatlačuji slzu, protože vím, že šestka už nebude... Jinak souhlasím s golfistou, že D. Matásek je filmu super.

jsed

jsed (hodnocení, recenze)

Pre mna zijúc daleko, vo veku básnikov, úplne cítim s tým co je vo filme...

Kracken

Kracken (hodnocení, recenze)

Nic coby zanechalo větší otisk v paměti ,ty natlačený fráze sou fakt něco hroznýho,jako kdyby reřisér Klein čekal že se jeho věty budou citovat a bavit lidi po několik generací.Já to rozhodně nebudu.Ikdyž předchozí díly se mi líbily.

makowec

makowec (hodnocení, recenze)

neuveritelna slatanina. Pan Klein strasne tlaci na pilu, postrada to ducha predchozich dilu...

Reklama

Reklama