Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

How to settle down in Seattle? Cameron Crowe zachytil osudy dvacátníků z jednoho bloku a zmrazil zvláštní atmosféru bezstarostných 90.let. Není těžké začít, ale vytrvat. Není těžké hledat, ale najít. Singles zdobí skvělé herecké výkony, scénář i soundtrack. Ale tu rozevlátou náladu vystihuje song jedné kanadské písničkářky: Life’s a dance. We all have to do. What does the music require. People all moving together. Close as the flames in a fire. Feel the beat. Music and rhyme. While there is time.... We all go round and round. Partners are lost and found. Looking for one more chance. All I know is.... WE´RE ALL IN THE DANCE. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Uběhl nějaký ten pátek, co jsem tento film hodnotil 4* a co jsem ho viděl. Dnes jsem si ho znovu pustil a měním na 5*. Nebudu se pouštět do žádných pseudointelektuálních analýz zabývajících se výběrem hudby a otevřeně přiznávám, že pátou hvězdičku dávám za scénu s videoinzercí, jmenovitě toho pána ve středních letech, který s šíleným výrazem v očích upřímně říká: "Jsem strašně, strašně, ale strašně sám.":-) ()

Reklama

Madluska 

všechny recenze uživatele

Památník Seattlu 90. let je bombastický nejen po stránce hudební (Pearl Jam, Soundgarden, R.E.M. aj.), ale (kupodivu) i po stránce dějové. Po "Řekni cokoliv..." jsem si v duchu přísahala, že ať si Crowe říká cokoliv, mně to bude jedno. Naštěstí jsem na tuhle vnitřní přísahu zapomněla a užila si "grunge-retro" jak se patří, navíc ve skoro až povídkovém příběhovém hávu a s překvapivým množstvím sympatických postav. Sečteno a podtrženo: "Láska a hudba přežijí svět!" :-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo veliké a úměrně tomu následovalo i zklamání. Příběhy roztříštěné bezmála do formy povídkového filmu do mne žádným způsobem nevstupovaly, připadal jsem si skoro jako čtenář novin, jejichž obsah je mi vzdálený a konce článků podle očekávání vždycky stejné. Tři hvězdičky jen za řemeslo, jinak bych šel ještě níže. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se Bridget Fonda po svém rozhoduje, zda zavolá nespolehlivému „příteli“ a zároveň samolibému rockerovi, musel jsem souhlasně pokyvovat. Díky Cameronu Croweovi tu máme komické i ty méně úsměvné (až smutné) epizody ze života několika lidí, kteří žijí zatím hlavně sami pro sebe v jednom domě v Seattlu. Crowe jejich generační výpovědi dělí do několika kapitol, těží z přesvědčivých hereckých výkonů, poměrně uvěřitelných partnerských situací, lehké ironie, výborně napsaných dialogů i monologů. Jen škoda, že se mi postavy nedostaly víc pod kůži.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Při scéně v baru hraje na jevišti kapela Alice in Chains. (candy_daze)
  • Černobílá pohlednice líbajících se milenců, která se ve filmu několikrát obeví, je od známého francouzského fotografa Roberta Doisneaua a nese název "Milenci před radnicí". (Marator)

Související novinky

Reklama

Reklama