Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda se přitroublá dvojka vydává na cestu do nebe, pekla a na různé zastávky mezi těmito cíli a setkává se (mimo jiné) s Albertem Einsteinem, velikonočním zajíčkem či smrtkou. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Santa Clarita Studios a v lokacích v Los Angeles a okolí (Kalifornie, USA). (Rominator)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Glenn Wilder. Na pozici kaskadéra se natáčení zúčastnil jeho syn Scott Wilder. (Rominator)
  • Pekelnou verzi Billovi babičky si ve filmu zahrál Alex Winter, který hraje také Billa. (animaxis)
  • Na konci filmu se měly v reálném světě objevit tři postavy, které Bill (Alex Winter) a Ted (Keanu Reeves) potkali v pekle (tedy přítel Tedova otce z armády, velikonoční zajíček a Billova babička). Tentokrát ale měli být o něco agresivnější a měli se zúčastnit automobilové honičky, při které se měli Billa a Teda snažit zastavit, aby se nedostavili na soutěž kapel. Přestože se honička už začala natáčet, její dotočení by překročilo rozpočet, a tak se v hotovém filmu nikdy neobjevila. (animaxis)
  • Hláška „Station!“ nebyla počátkem devadesátých let součástí amerického slangu jak by se ze sledování filmu mohlo zdát. Původně měla být tato hláška vysvětlena v jedné scéně v první třetině filmu, ale ta byla nakonec ze scénáře vyškrtnuta. Scenáristé ve filmu hlášku ale přesto nechali jako vtip určený pouze pro ně a štáb. (animaxis)
  • Při sledování filmu si můžeme všimnout, že v záběrech, kdy jsou Bill (Alex Winter) a Ted (Keanu Reeves) vedle sebe, je Bill vždy nalevo a Ted napravo. Je to záměr režiséra Petera Hewitta, který je tak zabíral podle pořadí jejich jmen v názvu filmu. (animaxis)
  • V souboji kapel se objevují také někteří skuteční hudebníci jako Les Claypool, zpěvák kapely Primus, kytarista Jim Martin z Faith No More a také kytarista Brad Delson z Linkin Park (GreatestFan)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Reklama

Reklama