Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém návratu z fronty v II. světové války se Paul Sutton setká s Victorií Aragónovou, která je na cestě domů. Její domov se nachází ve vinařské oblasti Las Nubes v Mexiku. Zoufalá Victorie se bojí přijít domů kvůli svému despotickému otci, protože čeká dítě s cizím mužem. Paul, který je očarován jejím šarmem ji nabídne, že ji bude na statek doprovázet a předstírat, že jsou novomanželé. V době oslav nové úrody hrozna se však oba dva do sebe zamilují avšak Albertovi, Victoriinimu otci, který dodržuje staré mexické tradice se tento vztah vůbec nezdá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že i romantický film může být kvalitní, v tomto případě to ale asi nebylo záměrem. Procházka v oblacích je povrchní, nepropracovaná a plná klišé. Chování postav je neuvěřitelně prvoplánové a bohužel i herecké výkony jsou vskutku tristní. Film tak nabízí jen kýčovitou kameru a přesladkou hudbu, což však asi mnohým stačí. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

AWitC má krásnou Lubezkiho kameru, sympatického Reevese a hlavně herecké pardály, Anthonyho Quinna a Giancarla Gianniniho, kteří svým živelným entusiasmem a hereckým charismatem intenzivně pumpujou uměleckou kvalitu snímku nad průměr. Pomalé tempo, životní nadhled a humor dělají z filmu příjemně strávenou hodinu a půl, k puncu nezapomenutelné romantiky tomu ale něco chybí. Možná trochu pečlivější příběh, který se vyváženěji soustředí na obsah (neústupný Gianniniho otec by si zasloužil více rozpracovat stejně jako samotný vztah dvou (ne)zamilovaných)) a atmosféru, nicméně i díky tomu tahle staroškolsky pomalá a jemná romantika pohladí a navodí příjemný feeling. 75% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej typickej film pro začátky budoucích hvězd jako je dneska bezesporu i Keanu Reeves, jenže tohle už je jaksi docela dlouho po peckách jako Bod zlomu, Dracula nebo Nebezpečná rychlost, takže celkem zarazí, že se do toho nechal Keanu naverbovat, navíc to neni zrovna žánr ve kterým by zářil, ale svoje si tu odved, má to celkem příjemnou atmosféru italských vinic a venkova a hraje tu ještě Anthony Quinn a Freddy Rodriguez, takže to nebyl přímo propadák, ale ani nic, co bych si musel ještě někdy připomínat ()

sud 

všechny recenze uživatele

Romance s příběhem jako vystřiženým z Harlequina, který nepostrádá snad žádné klišé červené knihovny a který bezesporu ocení spíše dámská část divácké obce. Proč tedy dostává Procházka v oblacích ode mne nadprůměrné hodnocení? Krásná kamera ve spojení s takřka pohádkovou atmosférou mexických vinic a podmanivá hudba Maurice Jarreho opili mé oči a uši a skvělí herci ve mě dostali i to ostatní :-). Postavy (včetně hlavní dvojice) jsou velmi dobře napsané i zahrané a já jim to prostě věřil. Pár scén je rovněž z rodu nezapomenutelných (tanec v kádi s hrozny, večerní serenáda či takřka apokalyptický požár v závěru). Je to sladké? Ano! Ale tak krásně sladké, jako polibek od smyslné Victorie či čokoládové bonbony, které s gustem ochutnává děda Pedro. 75%. P.S.: Dlužno ocenit i zdařilý český dabing v čele s (tehdejší) manželskou dvojicí Pomeje / Kuklová. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $50,008,143Tržby Celosvetovo $51,550,000║ Taký malí filmík ale vizuálne(kamera Emmanuel Lubezki) a citovo veľmi bohatý, pekne tu ladí aj hudba, k tomu aj herecké obsadenie tiež spraví svoje, hlavne zloženie Reeves-Gijón-Quinn-Giannini urobí medzi sebou takú zdravú chémiu, ktorá vyústi v silný záver, aj keď možno ten všetok spálení vinič trošku prehnali dá sa to prekúsnuť. /80%/ ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama