Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vlastní kůži okusí životní trable i továrník Dvorský. Zásobárna kaolinu pro potřeby jeho fabriky se povážlivě tenčí. Manželka starosty Pivoňky je ochotna kaolinová pole prodat pod podmínkou, že se ožení s její dcerou Táňou. Ta však vdovce se čtyřletým chlapcem nechce. Kaolin má také paní Lexová. Dvorský uspořádá ve své vile pro nemocného synka loutkové představení. Malý Mirek se v noci probudí a jde hledat do divadla loutku princezny. Nešťastně však podpálí svíčkou oponu a divadlo shoří. Dítě zachrání dcera majitele divadla Eva. Dvorský dá loutkáři peníze na nové divadlo a Evu ubytuje ve svém domě. Oba v sobě najdou zalíbení, ovšem proti jejich lásce vystupuje paní Lexová. Továrník dostane kaolinová pole, ale "komediantka" Eva musí okamžitě opustit dům... Ve filmu byly použity původní loutky slavného Matěje Kopeckého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Docela povedený snímek, který na část lidí samozřejmě bude působit zastarale a naivně, ale já mám právě filmy pro pamětníky celkem rád, rozhodně raději než ty úchylný sračky současných "filmařů". Líbil se mi němý úvod (němé scény si ve zvukovém filmu vždycky labužnicky vychutnávám). A pak jsou tu tři úžasné ženy - Lída Baarová, Věra Ferbasová a Adina Mandlová. Takže dávám tři silné hvězdičky a volám po televizním uvedení (film jsem viděl na YouTube). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jediným opravdovým tahákem je silné obsazení filmu, to je opravdu hvězdné. Tyhle silné vedlejší role vlastně dají filmu úplně jiný (a lepší) směr. Scénář je silně slabomyslný a stojí na soukromém exhibování jednotlivých herců. Pokud je na scéně Kohout nebo Pešek, tak to prostě jede. Romantický cajdák na něděli až budu v důchodu....70% ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Páni jak mi ten malý spratek lezl na nervy, to se nedá ani napsat. Otecko byl ještě horší, nebyl schopný ho praštit. Jinak je to ovšem hloupý film až hanba. Babu bylo potřeba nechat, když nechce tak, nechce a jít si po svých. Jenže to by snímeček neměl hapyend že jo. Nemohu dát nulu, protože u některých scén jsem se pobavil. A bylo jich dosti, takže jim dám čtyřicítku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Víte, jak v Katakombách s Vlastou Burianem tu skvělou komedii naštěstí jen tu a tam naruší nezajímavá "Kdo si koho vezme" romantická zápletka? Tak v Komediantské princezně je to přesně naopak. Je to vcelku nezajímavý romantický film, dokonce několikanásobně, a jen tu a tam tu limonádu naředí více či méně povedený vtip. Beru ho hlavně jako dílek do krásné skládačky jménem Lída Baarová, která tu ovšem také nedostala příliš šancí něco předvést. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film. Ikdyž klasický námět ve filmech že bohatí milují chudé, ale dobrosrdečnost je na prvním místě a hlavně že si lidé rozumí. Bylo moc pěkné vidět štěstí půvabného Ladislava Peška a milující chůvy Lídy Baarové. A sebevědomá Mandlová tam zůstala na ocet. Což by bylo to poslední co bych čekala. Protože ve filmech vždycky někoho splaší. :D ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama