Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na 4*, ale z nostalgie mírně nadhodnotím. Jsou tam drobné nedotaženosti a zhruba po hodině to ztratí dech, také konec jsem čekal bombastičtější. Ale celkově je to neskutečně, ale neskutečně pohodový film. Skvělé hlášky, bonmoty, a mezi Reynoldsem a Sally Field to fakt jiskří a jejich slovní výměny jsou skvěle vymyšlené i podané. Poldové jsou tady za blbce (a komu by to vadilo?) a když si vezmu ty nápady, kterak se auta mohou honit a co je na silnici a dálnici může potkat, říkám si, že by mnozí tvůrci akčních filmů odtud mohli brát mustr. Příjemně pohladilo po duši i po letech a příjemně naladilo. A myslím, že tvůrcům o nic jiného ani nešlo a povedlo se jim to skvěle. Btw, motorkáře taky moc nemusím. ;-)  EDIT 2/2024: Viděno znovu a bavilo stále pořád stejně. A ty hlášky, ty hlášky! ()

D.I.G 

všechny recenze uživatele

Frajerský bandita-popstar( obdoba dnešných celebrít ) na ešte frajerskejšom čiernom Firebirde rozráža drevené ploty aby unikol dvom svojským šerifom. Hláškovanie, akcia, mimoriadne sympatický Reynolds a ohromná atmosféra divokého západu ( momentálne ne) moderných kovbojov. Ukážkový starý akčný film. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

S Burtem jsem viděl hodně málo filmů a ještě méně dobrých. Tomuhle dílku se nedá upřít zábavnost a konečně chápu jeho zbožňování v "cornbeltu," na středozápadě a v podobných lokalitách. Óda na buranství, auta, honičky, drobné podvody a zlodějny plná hloupých strážců zákona, prohnilých motorkářů a voňavých hamburgerů zde zakořenila opravdu hluboko. Soundtrack je naprosto nesnesitelný, cca 4 country písničky jedou furt dokola, příběh složitý jak z dětského leporela a postavy zhruba stejně komplikované. Humor na úrovni nevulgární grotesky a režie slušně rutinní (projeví se v romantické etudě, když Burt konečně vystoupí z auta:-) Jenže honičky slušně odsýpají, vše je takové příjemně naivní a poselství celého filmu je: ropná krize skončila, všichni za volant! Bandita je borec, jenž vše dokáže a s ničím si neláme hlavu, takže výlet přes pár států, unesená nevěsta, kamion plný piva a celý rajón policistů za prdelí ho prostě nemůžou rozhodit... 60% ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Nakladak plny piva, cierny Pontiak a za patami poriadne nasrdeny chlpac.... a road movie moze zacat.... To uplne vystaci na priemerny nahanackovy film keby..... keby ulohu Bandita nehral Burt Reynolds, on ho totiz nehra, On je Bandit..... Azda kvoli tomuto v Amerike uz dlhe roky je tento film doslova kultovy.... ()

svik 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo kolem 10, táta mi film pustil od těch dob skoro každý den si video od filmu neodpočinulo. Skvělké scény dobré honičky, skoky kde se tají dech, kráská žabka (nevěsta na útěku) , nepříjemný tlustý polda, jeho debilní syn, který vše zmrvil a nakonec neodolatelný Bandita. K tomu není co říct je to nezapomenutelný a skvělý film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Burt Reynolds odporučil Sally Field pre rolu Carrie a musel ju presviedčať, aby rolu zobrala, pretože Field si myslela, že scenár je príliš skromný a postavený len na improvizácii. (Arsenal83)
  • Pro scénu, kdy vozidlo skáče z mostu, muselo být auto vybaveno motorem z Chevroletu Corveta, protože původně nemělo dostačující akceleraci. (jarjarbinx)

Reklama

Reklama