Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro filmy, v nichž hlavní hrdina cestuje napříč Spojenými státy mám trochu slabost. Je to tak velká země, že vypadá zcela jinak na východě, naprosto jinak na západě, odlišný je sever od jihu a ve středu najdete to, co ve zbytku země ne. Je to jedním z mých snů vydat se napříč a projet celou zemi. Takové road movie filmy mě baví. Zde máme snímek okořeněn o částečnou konverzační komedii doplněnou různými srážkami, krkolomnými pády, honičkou ve stylu kočky a myši a hloupostí šerifova syna. Na druhé straně tu ale Burt Reynolds ztvárňuje chlápka, pro nějž neplatí zákony a všichni okolo mu dovolí je porušovat. Ztvárnění strážců zákona muselo být pro tyto muže frustrující tím spíše, že právě jejich práce měla přispívat k větší bezpečnosti na silnicích. Pro mě se ale jedná o svěží, oddechovou komedii a nádavkem dostávám různorodost Ameriky. Zajímavostí je, že tento film byl prvním pro Hala Needhama, od nějž jsem ale nic dalšího neviděl. Dále první scénář Alana Mandela, první kino film Charlesa Shyera a první ze dvou jediných filmů k nimž skládal hudbu Jerry Reed. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Turbulentná, čistokrvná ( hlavne ) americká zábava, ktorá je prakticky non-stop naháňačkou po cestách, výpadovkách, prašných cestičkách a všemožných iných lokáciách. Plyn je stále na podlahe, film má okrem buranského, aj inteligentný humor a skok cez rozbitý most je zrejme ikonou kaskadérskej činnosti v Hollywoode. Takže milé prekvápko. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Needham natocil dalsiu nudnu americku komediu, ktora nema dohromady cim zaujat. Americky zmysel pre humor je na mile vzdialeny tomu europskemu a na tomto filme to krasne vidiet. Zasmiat sa nie je comu, pribeh je umelina az strach, rezia je priemerna, Burt Reynolds /, Deliverance, Nemy Film/ to nedokaze zachranit. A navyse z tejto umeliny vznikla dokonca trilogia - tomu teda nechapem. Na dvojku ani na trojku sa v dohladnom case nechystam a Needham by si mna ako divaka tymto filmom urcite neziskal. 50 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka s krásnými auty a skvělými postavami. Už se těším na další díl. EDIT 2023: I přes moji únavu ze 70s honičkových filmů je i v opakovaném shlédnutí Polda a bandita asi nejzábavnější z těchto filmů. Absolutní frajer Reynolds, který zná každýho s vysílačkou napříč státy, k smrti roztomilá Fieldová a fanstastický Jackie Gleason jako klející, urputný polda, který si musí poradit s dementním synem i armádou často nepřejícících konkurečních poldů. Doslova gejzír hlášek, vtípků a nonstop jízda plná povedených bouraček. A potěšilo i finální vzájemné vyjádření respektu obou soupeřů a pomrknutí na další díl. 4* ponechávám. ()

Voxel 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Frajer Burt Reynolds dává na prdel policajtům z amerických vidlákovů, aby odlákal pozornost od kamaráda pašujícího plnej truck chlastu. Spousta automobilových honiček, svižný děj, celý film se odehrává na silnicích a je to i dost vtipné (především postava cholerického šerifa je dokonalá). Nedávno jsem to viděl na tv prima a úplně mě pohoršil nový dabing - zmizely vulgarismy a většina hlášek přestala být vtipná - děs hrůza. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu jezdí bandita (Burt Reynolds) v Pontiacu Trans-AM, jehož prodejnost se po odvysílání filmu téměř zdojvnásobila. (jarjarbinx)

Reklama

Reklama