Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V paralernom vesmíre existuje rovnaká planéta ako tá naša. Vedie sa na nej podobný život ako u nás. Lenže namiesto ľudí ju obývajú veľké, inteligentné kačice. "Káčer Howard" je jedného večera transportovaný zo svojho bytu priamo do nášho sveta. Sebavedomý, pridrzlý, pohovoriaci káčer v obleku sa znenazdajky ocitne medzi ľuďmi v americkom Clevelande. Je to originálna detská sci-fi komédia. No na mňa to pôsobilo infantilne, stupidne a trapne. Jebnutá kačacia pičovina. ** ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si na tohle už dneska málokdo vzpomene. Onehdá jsem to viděl skoro po patnácti letech a musím říct, že se mi to líbilo možná ještě víc, jak tehdy. Hlavně všecky ty drobnůstky v Howardově světě a vůbec Howard sám. Nádhera. Úžasná scifi komedie, která sice v dnešní záplavě superakčních trikových filmů neobstojí, ale pořád má co nabídnout. A určitě to nejsou jen bezduchý klišé. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spočiatku vtipná situačná komédia, z ktorej sa, pribúdaním akcie, stáva stále väčšia a väčšia zhovadilosť. Našťastie aj pri scénach úplne mimo akéhokoľvek chápania sa občas prehodí nejaká vtipná hláška. Ak bolo Zlaté dieťa veľký hit, tak je prepad Howarda, sympatickejšieho chlapíka ako Eddie Murphy, dosť prekvapením. Ale nikto nie je vo svojej krajine prorokom, ani producent Lucas. Osobne by som si vedel predstaviť pokračovanie na káčerovej planéte, kde by sa pre zmenu premiestnili pozemšťania. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak neuvěřitelně prosté, až mě to bavilo. Viděno dvakrát (jednou v dětství na VHS, jednou před pár lety). Dnes už po tomhle filmu málokdo sáhne, v době neskonalých vizuálních efektů. Což je velká škoda, páč tenhle snímek je i poměrně zábavný a určitě je to fajn volba na upršený sychravý večer. 65% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jako celkem slušná komedie s fóry založenými na podobnostech a odlišnostech v lidském a kačeřím světě. Pak se tam ale rozjede nějaký nesmyslný příběh s nepřátelskou potvorou z vesmíru, která se zmocní těla Jeffreyho Jonese a provede jeho elektrifikaci, což provází různé trapné akční a trikové scény. Dost špatný byl i Tim Robbins, který měl být hlavní lidskou komickou postavou. Hlavním pozitivem filmu tak byla sympatická Lea Thompson. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Na Zemi při rvačce s chuligány, kteří obtěžovali Beverly (Lea Thompson), je Howard varuje, že proti nim použije Kvak-fu (kačeří variantu kung-fu). (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Ohiu ve městě Cleveland a v Kalifornii ve městech Novato, Modesto, Nicasio, Petaluma a Sacramento. (Terva)

Reklama

Reklama