Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se mi tady napsat "Tak tohle byl fakt hustej vejvar, bejku (krávo)!" :-), pokud bych se měl vyrovnat alespoň částečně slovním obratům černouška s kukučem přidrzlé sympatické černé opičky, která v této výborné komedii hraje zasloužený prim před Tim Robbinsonem. Ale v souladu se slušným vyjadřovacím slovníkem napíši, že tato komedie je velmi, velmi povedená, vtipná, ale také slovními obraty oné černé opičky dosti obhroublá (alespoň v CZ dabingu), což právě v kontrastu s "přirozenou" slušností, inteligencí a šarmem sekundující bílé opičky dává komedii ten správný, v tomto případě opravdu vyjímečně lahodný šmak. Martin Lawrence zahrál pouličního gangstera, který přepadává náhodné občany vážně vynikajícím způsobem. Zkrátím to tedy a napíši, že jde podle mého názoru o jednu z mála amíkovských komedií, která má zcela jistě humor, ale která ovšem nemusí některým striktním odmítavcům vulgárních slov tak docela vonět. Ne že bych byl příznivcem vulgarismů, ale v tomto mimořádném případě mi nevadily, ba naopak docela seděly. ....jako prdel na hrnci. :-) (....neváhám dát pět hvězdiček, neboť ... co víc si přát!?) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins - člověk, který měl dočinění s přezávažnými záležitostmi jako jsou Jakobův žebřík nebo Mrtvý muž přichází a v takovéto roli? Elasticita jeho herectví je opravdu obdivuhodná, je to úžasný komik a teď si vzpomínám na jeho vědátora v Howard the Duck, hráče v podvazkách v Bull Durham ... takže ono to jeho komediantství vlastně není nic nového ?!?! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Přemíra situačního humoru, naprosto nevhodně obsazená a neladící dvojka Lawrence a Robbins a film, který mě nudil svojí předvídatelností a nehumorným pojetím. U Lawrence mně jeho pitvoření a agresivní komika nevadí a do takového typu filmu hladce zapadne, ale Robbins je přece jen více charakterní herec, který se zbytečně zahazuje v podobných břečkách. Z dnešního pohledu se točí komedie jinak a poněkud vtipněji. 40% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Po mizerech asi druhá nejlepší role Martina Lawrence, kterého většinou vídám jen v přihlouplých komediích, které jsou tak akorát na jedno shlédnutí. Zato Tim Robbins si mě už dávno získal především svou rolí ve filmu Vykoupení z věznice Shawshank. Zápletka super a hlavně mě překvapil zvrat na konci filmu. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Pro mě nečekaná herecká poloha Tima Robbinse (od kterého bych, vzhledem k jeho vážným rolím, nečekal, že bude komediálně až tak moc dobrý) a překvapivě tentokrát neotravný Martin Lawrence a jeho kulometný příval slov - spolu s Robbinsovou upjatostí a strohostí to však funguje báječně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Během scény pronásledování Rig (John C. McGinley) hodí cigaretu z okna do SUV. Stejná cigareta se přesto objevuje hned v dalším záběru. (Borrtex)
  • Nickova (Tim Robbins) kancelář se nachází v US Bank Tower. (Borrtex)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama