Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Keď som ho videl ako dvanásťročný, nemal som najmenších výhrad a bol to pre mňa jeden z najlepších filmov tohto druhu, keďže k podobným som sa pravidelne dostával až o pár rokov neskôr. Po ďalších dvanástich rokoch som sa bál, že sa z filmu tá iskra, ktorú som mal v očiach pri jeho poslednom zhliadnutí, jednoducho vytratí, no mýlil som sa. Film vidím v tom istom skvelom svetle aj po možnosti objektívneho zhliadnutia a ohodnotenia. Atmosféra a napätie sú také ostré, že by behom pár minút obrúsili diamant, niekedy som mal pocit, že tvorcovia chcú ponúknuť niečo aj horrorovým fanúšikom. Je to rýchle, zručne natočené, no a samozrejme aj trošku nostalgické. Keby tej nostalgie bolo ešte trošku viac, nebabrem sa a šupnem tam aj piatu hviezdičku. 85%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

i když je to jen omílání ohranýho tématu, je to zpracovaný úplně jinak, než obyčejně. normálně se hlavní hrdina ve filmech o únosu (koho a čehokoliv) vrhá do boje hlava nehlava, střílí o sto péro, zabíjí levým malíčkem a nakonec všichni zločinci umřou nebo v slzách slíbí, že už nikdy nic takovýho neudělají. tady to sice dopadne podobně, ale ne proto že by si kurt plivl do dlaní a vytáhl z tajnýho pouzdra v autorádiu dalekonosnou pušku. tady si to opravdu odedře a pořádně se zapotí. takhle by to totiž klidně mohlo být. takhle by seklidně mohl někdo s únosci vypořádat a únos vyřešit. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Film nie je určite odsúdenia hodný, len je škoda, že pravdepodobne vplyvom neskúsenosti začínajúceho režiséra stratil svoj potenciál, ktorý na začiatku začal budovať takmer v Hitchcockovskom šate. Pokiaľ nepríde k únosu a celý príbeh sa postupne zamotáva, má dobrú atmosféru a je sa naň vlastne radosť pozerať (osobne mi trocha pripomenul ,,Táto zem nie je pre starých"). Postupne však spadáva na úroveň obdobných slabších kúskov. Obsadenie rozhodne nie je zlé; Russellov výkon je možné označiť minimálne za uspokojivý a J. T. Walsh je ako záporák ešte lepší. Plusom filmu je tiež aj príjemná stopáž a rytmický soundtrack Basila Poledourisa. Priveľmi adrenalínové finále je však myslím trocha na škodu a nájdu sa v ňom zvláštne nedostatky (naháňačka je na ceste plnej áut, no most o kúsok ďalej je už úplne prázdny). Už sme si zvykli, že slávny Dino de Laurentiis vytváral filmy, ktoré rozhodne nie sú žiadnymi míľnikmi kinematografie. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5*. I přes celou řadu much a zbytečných hluchých míst, je tohle příjemně napínavý thriller, kterému kraluje vynikající Kurt Russell ! Z tuctové zápletky a těžce předvídatelného průběhu celého filmu, Kurt udělá hodně dobrou devadesátkovou jednohubku, která má povedenou atmosféru a rozhodně neurazí. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád, mám rád Kurta Russella a taky mám rád, když casting dobře plní svou práci a tady ji splnil na výbornou, zločincům by jste nejradši rozkopali hubu a oběti jsou sympaťáci se kterýma cítíte. Oceňuju především velmi uvěřitelné jednání a reakce hlavních hrdinů - obyčejných lidí z masa a kostí + akční bonbónek na závěr = 85%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)
  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)
  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama