Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád, mám rád Kurta Russella a taky mám rád, když casting dobře plní svou práci a tady ji splnil na výbornou, zločincům by jste nejradši rozkopali hubu a oběti jsou sympaťáci se kterýma cítíte. Oceňuju především velmi uvěřitelné jednání a reakce hlavních hrdinů - obyčejných lidí z masa a kostí + akční bonbónek na závěr = 85%. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s většinou, že takových únosů tu bylo, ale tenhle manžílek(Kurt Russell) to zahrál se zralostí tvrdého muže a ta role mu pěkně sedla. Jinak bych chtěl ocenit skvěle zvolený výběr pro roli záporáka, a to M.C.Gainey, kterého už jsem v několika filmech viděl a záporáky hraje skvěle. Film, který určitě stojí za zkouknutí. 75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem koukal přímo na Vánoce, a možná to není ten nejlepší nápad koukat na takový film po Štědrovečerní večeři, ale fakt je, že to byl jediný film, který mě v televizi zaujmul, a to se mi na něm líbilo. Sice nápad není nijak zajímavý, ale Kurt Russell tomu dodává patřičnou vizáž a díky němu to všecko solidně ubíhá. Únosů už jsme tu měli už opravdu hodně a abych pravdu řekl, tenhle se od jiných ničím zvláštním nevyjímá, jen se mi na něm líbilo, že mě dokázal zaujmout a to je na takovýto film co říct. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Ak mi ešte pamäť dobre slúži, bola vo filme celkom slušná automobilová naháňačka. A to je dobre, lebo režisér sa tak vhodne pripravil na jednu z najlepších auto-likvidačných scén v histórii filmu. Áno, reč je o T3, aj keď vtedy to asi Mostow netušil ani len vo sne. Ale späť k Únosu. Je to absolútne priemerný (čiže nie zlý) thriller. A to je všetko. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo chválí honičku autojeřábu z Terminátora 3, tak si může být jistý, že Mostow se už dříve v roce 1997, vytasil s rovněž s jednou hodně podařenou. Kurt Russell tady hraje takového podržtažku, že mu mám skoro problém závěrečnou vzpouru věřit, ale tady mu to jaksi prominu. Solidně napínavý thriller. 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)
  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)
  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama