Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičková newyorská manažerka Jessie je vzdělaná, krásná, úspěšná a - provdaná za svou práci. Zpráva o dědictví po vzdáleném bratranci v Evropě ji poněkud zaskočí, to však ještě netuší, že si jede vyzvednout - malou holčičku. Jessiin rozplánovaný život se rázem sesype, ale mladá žena je odhodlaná dostát závazku a stěhuje se s děvčátkem na venkov. Zoufale se tu nudí a navíc jí začínají docházet úspory. A tak začne vyrábět jablečnou výživu a po počátečních potížích se dočká úspěchu svého výrobku na všech trzích.  Teď se může konečně znovu vrátit do velkoměsta ke svému původnímu způsobu života. Nebude jí ale něco chybět? (TV Prima)

(více)

Recenze (81)

Aidina 

všechny recenze uživatele

Diane Keaton, přezdívaná tygřice, je emancipovaná kariéristka a má přesně nalinkovaný pracovní život (i na sex má 4 minuty). Jenže pak se objeví malá Elizabeth, která přišla o rodiče a její žebříček hodnot se zcela změní. I když práci zcela nezavrhne a vrhne se do podnikání. A tak její "ovoce" přináší opět úspěch. "Jsem zpátky". Ale malé Betty se už nikdy nevzdá. Krásná červená knihovna, jak schopná žena se chopí příležitosti a postaví se tak svému osudu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vůči komediantství Diane Keaton já nedovedu být imunní a vůči její "chladné workoholičce", která zdědí dítě, koupí barabiznu na spadnutí, kde chce odpočívat, přestože to neumí, a tak udělá milionosm dětských výživ, přitom řeší instalatéra, pokrývače, malíře a muzikanta v jedné osobě, aby nakonec skončila ve veterinární ordinaci, kde si vylévá sexuální frustrace na vyšetřovacím stole vedle koně, ani být nechci. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ČERVENÉ LÍČKA A JABĹČKA* Prvýkrát som tento film videl ešte ako stredoškolák a pamätal som si ho ako veľmi originálny a vtipný film. Po mnohých rokoch ho vnímam rovnako a teší ma, že moje dávne pocity súvisiace s týmto filmom neboli pokrivené tínedžerskou optikou a teda som rád, že film môže osloviť aj súčasného diváka navyknutého na iný typ komédií. Diane Keaton nevnímam ako najlepšiu voľbu pre hlavnú úlohu, ako komediálny typ veľmi nepôsobí, ale "pretrpieť" sa dá. Vtipných situácií je dostatok, film plynie voľne a príjemne a milé dieťatko, ktoré zdedí, je naozaj na zjedenie (ak nie ste vegetariáni). Verdikt v 1 vete: O mame a jej prvých krokoch. 19.04.11 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Uff, tak tohle mne tedy dostalo tolik, jako už žádný romantický film dlouho ne. Od začátku až do konce jsem na ten film koukal s velikou chutí a s velkým zaujetím a nestačil jsem se divit, na jak svižný a neuvěřitelně zajímavý film se dívám. Opravdu jsem nevěřil, že by mne nějaký takový film o nevýhodách a nástrahách neplánovaného rodičovství a o problémech s opravou domu, mohl ještě vůbec zaujmout. Tenhle film je však velice zajímavý a rozhodně jsem se při něm ani chvilinku nenudil a naopak jsem si každý záběr velmi užíval. Nečekal jsem zkrátka od tohoto snímku vůbec nic a byl jsem připraven na vše, ale ne na to, že uvidím film, kterému budu mít chuť po jeho zhlédnutí udělit maximální hodnocení, protože jsem na něm neshledal žádnou chybu ani nic jiného, co mi zavdalo záminku pro nízké hodnocení. A vidíte, právě takový film jsem viděl a nemám slov. Tohle je pro mne skrytý poklad, který vznikl v roce mého narození, a který se přede mnou velice dlouho schovával, aniž bych tušil, jaký skvostný filmový zážitek mi vlastně uniká. Takže pro tento film nemám nic jiného, nežli slova chvály a uznání, protože takový zajímavý film, ještě navíc podpořený velice kvalitním hereckým výkonem Diane Keaton, se jen tak nevidí. Bez většího zaváhání proto s radostí a dobrým pocitem uděluji pět hvězdiček a nebylo to určitě naposledy, co jsem tento film viděl. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně věřím tomu, že v době svého vzniku mohlo jít o skutečný hit. Dnešní divák to celé bude samozřejmě vnímat dost jinak, především tedy vzhledem k velmi nenáročné a přímočaré zápletce, s nemalou dávkou sentimentu,naivity a teatrálnosti, jenže v sedmaosmdesátem tohle na tehdejší publikum platilo jak málo co jiného, lidé měli rádi tento typ odlehčených, jednoduchých filmů, s hrdinkou, která se postupně z nesympatické fúrie transformuje do (téměř)milé hospodyňky, a když jí navíc na tu správnou cestu přivedlo malé, roztomilé mimčo, davy jásaly, a my si tak sice dnes nad tou celkovou infantilností můžeme ťukat do čela jak chceme, ale dřív to prostě fungovalo. Ono když ale budu úplně upřímný, tak tento film vlastně až na tu předvídatelnou zápletku působí příjemně až dodnes, je to totiž celkově svižně natočené, nenudí to,Diane Keaton svou postavu ztvárnila velmi přesvědčivě, atmosféra je pak též fajn, stejně jako veškeré postavy,emoce jinak také docela zafungovaly, takže by se dalo nakonec vlastně i tvrdit, že Baby Boom patří v podstatě dokonce i k té hrstce filmů, na kterých zub času nezanechal zas až takové stopy a minimálně v rámci žánru dokáže tak tato podívaná zpříjemnit den i po těch více než třiceti letech. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (11)

  • J.C. (Diane Keaton) si po příchodu do restaurace odloží malou Elizabeth u šatnářky. Po nějaké době je slyšet dětský křik a pláč, ale když J.C. běží dítě utišit, je zřetelně vidět, že Elizabeth mlčí. Stejná situace se opakuje, když šatnářka holčičku přinese a dá do náruče J.C. Také je slyšet křik, ale kamera přímo zabírá tvářičku holčičky, která mlčí. (Proste..Jana)
  • Ve filmu nikdy nezjistíme, jak zní celé jméno hlavní hrdinky J.C. Wiatt (Diane Keaton). (jezurka42)

Reklama

Reklama