Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o bombě v kufříku, lásce a mladíkovi, který se připlete do cesty nájemným zabijákům. Středoškolák Matt se v žertu chystá stříkací pistolí ?zastřelit? spolužačku Jenny. Souhrou okolností se ve stejnou chvíli skuteční zabijáci chystají zabít jejího otce Arthura, který zpronevěřil peníze svého zaměstnavatele. Je z toho zmatek, do něhož se zapletou nejen policisté a tajní agenti FBI, ale také Mattův otec Eliot, který se okamžitě zamiluje do Arthurovy manželky. Aby toho nebylo málo, objeví se v domě kufřík s jadernou bombou, který Arthur omylem obdržel od ruských obchodníků se zbraněmi. Statečný Eliot pronásleduje padouchy s bombou až do letadla a nad mořem se mu podaří nebezpečnou výbušninu zlikvidovat. (Nova Cinema)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu Barry Sonnenfeld propůjčil hlas otravnému fanouškovi fotbalového týmu Gators v rádiu, které poslouchají najemní zabijáci v autě. (montana_cz)
  • Film měl mít původně premiéru koncem roku 2001. Kvůli teroristickým útokům z 11. září byla ale premiéra posunuta na duben 2002. (montana_cz)
  • Arthur Herk (Stanley Tucci) si pri svojich halucináciách predstavuje producentku a herečku Marthu Stewart, v knihe si predstavoval Elizabeth Dole (bývalá ministerka dopravy Spojených štátov). (Arsenal83)
  • Interiérové ​​zábery kancelárskej budovy Miami Herald boli skutočne natočené v Miami Herald. Štáb mal k dispozícii priestory po niekoľko hodín vďaka Daveovi Barrymu, autorovi predlohy, ktorý vtedy pracoval pre Herald. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo výlučne v Miami na Floride od 31. júla do októbra 2000. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom kvôli nepredpokladaným udalostiam. Útoky z 11. septembra 2001 spôsobili, že filmové komediálne pašovanie jadrového zariadenia do lietadla bolo divácky nevhodné a odkladanie premiéry úplne zničilo propagačnú kampaň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama