Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Skrk 

všechny recenze uživatele

Tohle napsal Charlie Kaufman? Škoda, nečekal jsem, že dokáže napsat i tupé dialogy. Netuším, o co se snažil Clooney, ale vůbec mu to nevyšlo - snímek se zajímavým potenciálem zklazila jeho absolutní neschopnost. Snažil se dát do filmu všechno a to právě to, co se mi nelíbilo. Překombinovanost. Tolik neukončených scének, že ani divák pořádně neví, oč tam jde jsem nečekal. Místy to bylo i dost absurdní. Rockwell moc charismem nehýřil a Roberts (ačkoliv tu zase tak dlouho nebyla) mi lezla na nervy. Ale co se mi líbilo, byla zajímavě podaná vizuální stránka a samozřejmě vynikající Palisades Park od Freddyho Cannona. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

George Clooney si ze mě nejspíš dělá dobrý den. Jeho marná snaha o režijní invenci se v mých očích absolutně nepovedla. Z formální stránky této břečky je mi na blití a samotný příběh mi nepřinesl vůbec nic. Je tak špatný, že plejáda známých xichtů nemá nejmenší šanci to zachránit od odpadu. Doufám, že jiné snímky z jeho dílny dopadnou lépe. Něco mi ale tento film přece jen přinesl. Bavil jsem se tak "skvěle", že jsem se při projekci naučil dalších pár akordů. 1% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Clooney se nebojí. Vypráví dost odvážný příběh, přeskakuje z komedie do dramatu, z akčního filmu do milostného, střelí dvouvteřinové cameo Matta Damona a Brada Pitta a sám si střihne tu nejlepší vedlejší roli. Vydatně mu samozřejmě pomáhá i Rockwell a Barrymore, která je poprvé v kariéře opravdu výborná. Ano, příběh jednu chvíli peláší dopředu a druhou se zastaví na místě a jen nastálou situaci kulometným dialogem řeší. Ale v tomhle případě to neuvěřitelně sedí. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco hodně filozofického, ale tenhle film je opravdu vtipný jemným ironickým humorem, který rozesměje každého, zvlášť scéna kde vystupují Dammon a Pitt nebo ta, kde kde Hauer s Rockwellem táhnou východního agenta do žigulíku a z okýnka koukají nohy z běžkami. Ovšem i celková myšlenka ukrytá spíš v druhém plánu je rozhodně zajímavá. Neuvěřitelné, že je to podle skutečného příběhu! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Clooney dokazuje, že režírovat umí a že je rozhodně velkým příslibem do budoucna. Působivá vizuální stránka je jedním z hlavních aspektů skvělé atmosféry snímku, zato délka stopáže jedním z hlavních záporů. Kaufmanův tradičně výborný scénář je podpořen výtečnými hereckými výkony. Překvapivě po dlouhé době solidně zahrála i Drew Barrymore a tak nezbývá než-li se nechat vtáhnout do této životopisně mystifikační hříčky v kabátu zdánlivě obyčejného dramatu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Po snímke Dannyho jedenástka (2001) sa jedná už o druhý film, kde si spoločne zahrali George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon a Julia Roberts. (ČSFD)
  • Do role Patricie byla původně obsazena Nicole Kidman, ale projektu se nakonec nemohla zúčastnit pro časový konlikt s natáčením filmu Hodiny (2002). Postavu si tedy zahrála Julia Roberts. (PhillM.)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama