Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Slater v úlohe mladého chalana z New Yorku, je nútený sa presťahovať do malého mestečka v Arizone, kde jeho otec dostal skvelú prácu. Sám, bez kamarátov, bez priateľky, znudený životom, začne rozprávať do éteru cez krátkovlnnú vysielačku ktorú mu kúpil otec, aby mohol komunikovať s priateľmi. Jeho večerné monológy sa stanú populárne medzi miestnymi tínedžermi, a z obyčajného slušného chlapca cez deň, sa v noci stáva Dj HARD HARRY, idol miestnych tínedžerov a klinec v zadku riaditeľky strednej školy. Tvrdá hudba a oplzlé reči striedajú hlboké myšlienky o starostiach stredoškolákov. Silu svojho vplyvu si uvedomí, keď sa jeden z jeho poslucháčov zabije. Rozbieha sa tak sled udalostí, ktoré spravia z malého pokojného mestečka vriaci kotol, v ktorom vypláva na povrch veľa špinavostí.

Tento film je zo života amerických tínedžerov 90. rokov, ale načrtáva tu mnoho vecí ktoré budú asi aktuálne vždy. Harry v svojich vystúpeniach preberie samovraždu, zmysel života, pocity osamelosti a iné problémy, ktoré trápia mladých ľudí po celom svete. Filmu nechýba zmysel pre humor, no ale aj dramatický dej, napätie a optimistický ladený koniec, aj keď určite nie v zmysle klasického happyendu. (oPICKA3773)

(více)

Recenze (53)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Dobrý vědět, že ještě nejsem tak stará bába, abych si nedokázala užít film o "pubertální revoltě". Chvíli se to dokonce stupňovalo na 5* (asociál Slater + mikrofon = sex; a to jsem ho doteď nijak nemusela), ale ke konci už to moc vyměklo. Škoda. I tak hodně, hodně příjemný. _____ (před pár lety by to těch 5* asi bylo, ale přece jen už bydlim ve svym) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava tohoto filmu je inteligentní, ale frustrovaný a stydlivý teenager, který se se svými rodiči přestěhoval do Arizony. Rodiče mu darovali vysílačku na krátké vlny, aby mohl být ve spojení se svými starými přáteli, ale místo toho začal vysílat z pirátské stanice jako DJ Hard Harry, který se zanedlouho stal kultovním hrdinou mezi místními posluchači. Ve svém vysílání kritizoval osobnosti a jejich nedostatky ze střední školy. Když jeden z jeho posluchačů nečekaně spáchal sebevraždu, ve škole nastal chaos a Mark se rozhodl odejít ze školy. Vedení se rozhodlo pozastavit Harryho vysílání. Taková jednoduchá, ale za to svižná a milá oddychovka. Navíc Christian Slater v hlavní roli. Plus skvělá hudba. - "Now I feel like killing myself, but luckily, I'm too depressed to bother." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl v plánu jiný film se stejným českým názvem (Na plný pecky), ale narazil jsem na tohle a nelituji. Příběh tichého studenta, který se po nocích mění v ďábelského DJ, který zvedne po čase začne výrazně ovlivňovat nejen mladé posluchače, ale i městečko, kde působí, mě chytil. Hercům dominoval Slater, pro něhož to byla jedna z jeho nejlepších rolí. 80% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

𝐓𝐀𝐋𝐊 𝐇𝐀𝐑𝐃! … nejhorsi skola v arizone a stovky nastvanych studentu bojujicich proti systemu. mark hunter je ve dne introvertni a stydlivy student, ktery se vyhyba svym spoluzakum a ti sami spoluzaci ho pak kazdy vecer v 10 poslouchaji a vzhlizi k nemu. mark ma totiz svoji vlastni piratskou stanici, kde vystupuje pod pseudonymem “hard harry”. vzdy si zmeni hlas a stava se z neho energeticky moderator s nazory o skole, sexualite a hudbe. ale to se ucitelum nelibi! zahaji vysetrovani; chteji odhalit, kdo je ve skutecnosti hard harry. nakonec se zapoji mistni zpravodajstvi a dokonce i fbi. studenti se zacnou bourit a mark jim veli - to oni tady vladnou. … 𝐒𝐎 𝐁𝐄 𝐈𝐓! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Christian Slater mal počas nakrúcania niekoľkokrát zdravotné problémy spôsobené veľkým množstvom cigariet, ktoré musel pred kamerou vyfajčiť. (U_S_O)
  • Lala Sloatman, představitelka Janie, a Ahmet Zappa, který si zahrál Jamieho, jenž ve filmu ztvárnili milenecký pár, jsou ve skutečnosti sestřenice a bratranec. (mihran)

Reklama

Reklama