Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je na zasněžené silnici v Severní Dakotě nalezen chladnokrevně zavražděný strážník a dva nevinní kolemjdoucí, Marge Gundersonová, policistka v pokročilém stadiu těhotenství, zahájí vyšetřování, které odhalí nebezpečnou hru chamtivosti a břídilství. Jerry Lundegaard, manžel, otec a obchodník s auty z Minneapolisu, který dlouho trpěl v područí svého bohatého šéfa a tchána, vymyslí propracovaný plán, jehož nedílnou součástí je únos vlastní ženy. Chce za ni výkupné ve výši jednoho milionu dolarů, aby mohl splatit nahromaděné dluhy z hazardu. Jenže všechno, co se může pokazit, se nakonec skutečně pokazí. Pod skrovným a přátelským zevnějškem policistky Gundersonové se totiž skrývá bystrá mysl a nelítostné morální postoje, díky nimž lehce prokoukne odfláknutý a mizerně zahlazený zločin, spáchaný zmatenými, ale velice nebezpečnými únosci. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 068)

Lauri 

všechny recenze uživatele

Štítek "cynický thriller" mě okamžitě zaujal, protože jestli se v životě na něco spoléhám, pak je to sarkasmus a cynismus. Navíc jsem viděla skvělé obsazení. A prostředí, které připomíná skandinávské detektivky, miluji. V čem byl tedy problém? Já nevím. Ale nevydržela jsem ani 60 minut. Bylo mi nepříjemně, nezasmála jsem se ani jednou a popravdě.. Ani ta zápletka se mi nelíbila ani za mák. Navíc William H. Macy mě iritoval každým gestem, slovem, vším. Očekávání obrovské, zklamání ještě větší. Hned se mi do seriálu (s mým favoritem Martinem Freemanem) chce o něco méně. Coenové mne tedy hned takhle zklamali, ale stále si myslím, že časem jejich talent a schopnosti ocením, protože pevně věřím, že jsou to výborní tvůrci. Tak snad příště. EDIT 2015: Přijde mi vcelku zajímavý fakt, že seriál jsem si zamilovala :) ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání... Od Farga jsem čekal mnohonásobně víc, než slečnu Colombo, která se na každýho jenom blbě směje a případ vyřeší úplnou náhodou. Celý film totiž táhnou kupředu Buscemi se Stormarem a když není v záběru alespoň jeden z nich, tak si klidně můžete dojít na záchod nebo si pustit Krtka v raketě... výjde vám to úplně nastejno. 45% ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Výborný film ,který určitě stojí za to vidět....Možná, že jsem ho na první skouknutí dosti neocenil, proto se plánují podívat na Fargo znovu, a taky rovněž popřemýšlím o pěti hvězdách.... ()

Kate... 

všechny recenze uživatele

Hledání východiska může sklouznout na špatnou cestu, v tomto případě na velmi špatnou cestu plnou zvratů bez žádné naděje na spásu. Film plný krutosti, lidské nedokonalosti, hlouposti a zlomyslnosti v té nejtemnější podobě, avšak bez jakéhokoliv skreslení. Tak jak to opravdu je. Brilantní, nahořklý kousek. ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

Ano, jak bylo řečeno velmi cynický a zvláštní film... nemůžu říct, že jsem se nudil a nebo nebyl spokojen, Fargo je dobrý thriller s výtečným Buscemim a Stormarem. Coeanovi mě znovu nedali ani trochu pochybnosti o jejich filmové tvorbě. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Dříve než film jsem viděl seriál, který se mě líbil mnohem víc. Na začátku každé epizody seriálu se tvrdí, že příběh je natočený přesně tak, jak se odehrál, přitom je mezi celovečerákem a seriálem značný rozdíl. Nakonec vyšlo najevo, že většina je smýšlená a celý film je seskládán z více skutečných příběhů. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Po letech jsem si připomněl tento kultovní thriller (jako přípravu před seriálem) a musím říct, že jsem byl spokojený. Bratři Coenové skutečný příběh zpracovali slušně a i když je tam cítit drsný absurdní humor, tak je to civilněji pojatý snímek, který ukazuje jednoduchou a někdy až buranskou povahu běžných lidí, kteří vůbec nepřemýšlejí nad důsledky svých činů. Casting se tentokrát povedl na jedničku a vyzvedává kvality tohoto filmu nad průměr. Původní čtyři hvězdičky tedy zůstávají zachovány a uvidíme, jak na mě zapůsobí vychvalovaný seriál. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Baví především zasazení, skvělý typický humor a Steve Buscemi. Kombinace absurdity s násilím tvoří skvělou symbiózu. Potěší také i civilní lidské momenty v ráži Marge a jejího manžela, jejichž klidný šťastný život tvoří krásný kontrast k těm rozpadnutým gangsterů a podvodníčků. No, není mnoho co vytknout, ačkoliv si některé linky dokážu představit více uhlazené. Po zamyšlení díky celkovému enjoymentu zvedám na pět a řadím mezi Coenovský top. ***** ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Nějakým způsobem je ta podivnost, která čiší z každého záběru tohohle filmu, tak nějak lidská. Za koho jiného by měla být provdaná těhotná policistka ve středních letech, která neustále říká "yeah", když ne za plešatého, lehce obtloustlého muže, jehož životním úspěchem je, že namaloval kachnu na třícentovou známku. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Podla skutočnej udalosti? To snaď nemyslia vážne. Policajtka príde na miesto činu a mrtvoli nezakryte, žiadne otlačky sa neberu, fotky sa nerobia, atď. a to jedna z mrtvol je policajt, ale sympaťak. Miestami som mal pocit, že ta policajtka paroduje Columba, ale dosť mizerne. Nebyť výkonov Petra Stormareho a Steva Buscemiho tak to je pekny prúser a nevytrhne to ani fakt, že je to na motív skutočnej udalosti, aj keď značne poupravenej. Súkromny život policajtky len tak lízli a ešte aj zbytočne. Neviem k čomu tam primiešali scénku s tým bývalim spolužiakom policajtky. To bol asi len pokus zblížiť sa s postavou. 86% je až až na tento film. (Ak by som bral do úvahy, že to je akože podla skutočnej udalosti, tak by som dal len 2*.) 3* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Coenovci ako reziseri opat exceluju! Originalny scenar, ktory divaka rozhodne nebude nudit, fajna zasnezena atmosfera a pribeh s desivymi prvkami. Presne tymto som sa nechal unasat, nez akoby som mal rozmyslat nad tym, ci to bolo natocene na zaklade reality alebo nie. Slusne herecke osadenstvo potesi. 98 % ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Šíleně cynický film se šíleně černým humorem, který úplně zabíjí vážnost, která by měla pramenit z faktu, že vše je natočeno podle zkutečné události. Dal bych tomu i tři hvězdy, ale to prostě nejde, protože Vás Fargo nutí dívat se od začátku do konce a neudělat si ani jednu přestávku, byť máte žizeň nebo si chcete odskočit. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Opravdu zde nějaký ohromný mega veliký umění Coenů nevidím a už vůbec né vyjimečnost, jak se zde mezi komentama občas traduje. Je to natočený trošku po tarantovsku. Krev, násilí a brutalita propletená častou komediální stopou, není určitě k zatracení a celkem to všechno dokupy funguje. Nejvíc mě určitě bavili hošánci únosci Buscemi a Stormare, naopak absolutně nechápu sošku pro McDormand... I přes můj lehce negativní ohlas, jsem rád, že jsem Fargo viděl a tu krapet nadprůměrnou známku tam fláknu. 60% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Naozaj som si myslela, že Fargo odo mňa dostane 4*, ale z dôvodov, ktoré uvediem, dávam len 3* povedzme 3 a pol. Totižto, celý čas som bola v tom, že sledujem skutočný príbeh, na záver žiadne vysvetlenie, tak som začala googliť a vysvitlo, že Fargo nie je natočený na základe skutočných udalostí, tak ma to sklamalo. Úvodné titulky "true story" sú zavádzajúce. Ďalej so SPOILERmi. Niektoré scénky sa mi zdali zbytočné a navyše a naopak niečo mi tam chýbalo! Neviem presne čo, možno také nakuknutie do svedomia hlavného hrdinu, chcela som vidieť, či cíti nejakú ľútosť. A ešte poznámka k postave, ktorú stvárnila Frances McDormand. Nebolo od nej nezodpovedné a opovážlivé vykonávať takú riskantnú a nebezpečnú prácu v jej stave? To by ani nemalo byť dovolené. A keď nezavolala hliadky na pomoc, ale sama išla rovno k vrahovi, myslela som, že ma picne. Aspoň, že to prežila, už som neverila...KONIEC SPOILERov. Nebolo to zlé to vôbec nie, ale asi som čakala viac...aj od Frances McDormand, ktorá ma vo filme Tri billboardy kúsok za Ebbingom tak nadchla, že som si chcela pozrieť aj Farga. Krimi ale nie je zrovna môj žáner... ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Faktický nářez. Peter Stormare a jeho drtička na dřevo. Frances McDormand a její závěrečný proslov. Steve Buscemi a jeho prostřelená čelist a do toho chudák William H.Macy. Jasný plný počet. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Původně jsem Fargo hodnotil dvěmi hvězdičkami. Jenže po druhém shlédnutí musím kompletně otočit svůj názor naruby a uznat výtečné kvality. Režie, scénář, všichni herci, hudba - to všechno je na výbornou. Jen mi docela místy vadilo pomalejší tempo a pár scén, které byly navíc. Proto zvedám (jen) na čtyři... ()

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

26.05.2016

Letní kino patří k prázdninovým měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce nebo koupání a teplé letní večery přímo vybízejí k tomu, užít si nějakou tu filmovou laskominu pod širým nebem a s… (více)

Reklama

Reklama