Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl "Biga Lebowskiho" říkal jsem si, že mají bratři Coenové výborný smysl pro absurdní humor a film považuju za jednu z nejlepších komedií co jsem viděl. Říkal jsem si tedy, že i tato o něco starší komedie by mohla být fajn. Ale nebyla. Alespoň tedy pro mě. Film mě nebavil a nenašel jsem v něm nic co by mě rozesmálo. Nejspíš jsem ho asi úplně nepochopil. Pro mě nejslabší Coenovka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Spojení fantazie bratří Coenů a Sama Ramiho dalo vzniknout čapkovsky chytrému a andersonovsky hravému filmu, který má několik skvostných míst, mnoho vtipných nápadů a neotřelou vizuální formu. Zprvu mě to velmi bavilo, užíval jsem si jak je to dobře napsané a skoro mi bylo jedno o čem to je a kam děj směřuje. K tomu skvělá hudpa, parádně napsané i zahrané postavy... . Jenže chlapci nebyli ochotni vzdát se své vize ve prospěch celku a místo aby v nejlepším přestali, přetáhli stopáž až ke dvěma hodinám. Což je velikánská škoda, protože těch wow momentů a nápadů nebylo tolik, aby dokázaly rozředit hluchá místa. Každopádně...Coeni jsou pro mě jedni z mála vlivných amerických režisérů, kteří dělají opravdové americké filmy. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

V tvorbě bratří Coenů postupuji tak nějak proti proudu času, takže po Po přečtení spalte jsem se přes Fargo a Big Lebowski propracovala i k Záskoku. Překvapila mě absence krve, násilí a téměř i mrtvol, a naopak přítomnost až romantických motivů, na které u nich nejsem moc zvyklá. Přesto jsem se dobře pobavila a těším se na další jejich kousky, které mi dosud zůstaly utajeny. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Opět výborná komedie od bratří Coenů, jeden z jejich nejlepších filmů. Nádherná karikatura vysokého managementu, průmyslu vyrábějícího naprosté nesmysly až po masu lidí podléhající módním vlnám. Existuje lepší téma na komedii? Vše je samozřejmě bravurně zrežírováno v Coenovském stylu. Přispělo k tomu také nasnímání u Coenů častou kamerou, kdy není nouze o dlouhé táhlé záběry, zkreslené záběry do rozlehlého prostoru, zabarvení do omšelých nažloutlých barev. Atmosféra filmu výborná, perfektní herecké výkony, především Tim Robbins, Paul Newman i pro mě dosud neznámá Jennifer Jason Leigh. Samozřejmě nemůže chybět průvodce filmem, životem a časem, tentokrát v postavě obsluhy hodin na budově společnosti Hudsucker Industries. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. Zpočátku se Záskok tváří jako film dělající si srandu z korporátního způsobu života a recesivní až parodickou formou zesměšňující černou stránku kapitalismu. Místy obsahuje prvky šílené komedie typu "agent WC40", což relativně dobře funguje. Až do jisté chvíle. Velmi slušný film totálně podkopal snad ten nejstupidnější závěr, s jakým jsem se kdy setkal. Ano, chápu a respektuji, že ten film má působit bláznivě, ale tak to dopadá, když to autoři (v čele s Raimim, u kterého se mi jen těžko věří, že to dopustil) prostě a jednoduše přeženou. Škoda, Záskok měl celkem slušný potenciál na daleko lepší dojem. Přesto si zaslouží vyšší hodnocení především za první tři čtvrtiny filmu a tradičně stabilní výkon Tima Robbinse. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (15)

  • John Goodman, který se objeví v cameo roli reportéra zpravodajství, má ve filmu stejné jméno jako v Barton Fink (také od Coenů) - "Karl Mundt". (D3VIL)

Reklama

Reklama