Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Bachy 

všechny recenze uživatele

A mám Coeny zkompletovány. Pravda je, že do Záskoku jsem se příliš nehrnul, ačkoliv jinak bratrské dvojici hltám všechno. Při první půlhodině jsem si za svůj vlažný přístup trochu nadával. Jsou to Coeni každým záběrem a do scény, kdy se Robbins dostane na vrchol jsem vrněl blahem. Neuvěřitelně nadupané. Jenže...bohužel zběsilé tempo udržet nešlo a tak je celý zbytek filmu slabší. Zase se občas vynoří nějaká typicky Coenovská scéna, typu vyběhnutí kruhů...ale už rozhodně není tak zahuštěno jako z počátku. Tudíž ano - pořád super film, ale měl našlápnut ještě výš. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jak na houpačce s bratry Coenovými, kteří byli,alespoň pro mne, hlavní motivací podívat se. Místy opravdu doknalé, místy upřímně nudné. Záskok je ve výsledku lehce nadprůměrnou ságou do života jednoho "zkrachovalce", nabízející několik zajímavých poloh a myšlenek, které pozorného diváka donutí k zamyšlení se a nepozorného unudí k "filmové"smrti! Brilantní výkon Robbinse je lahůdkou... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bratry Coenovy osvítil duch Franka Capry. A oni si z něj ve vší počestnosti udělali srandu. Žijeme v době příliš cynické, aby v ní obstál film natočený a napsaný „po caprovsku“ a bez jakéhokoliv pomrkávání tvůrců. Coeni mrkají hodně. Mrkají neustále, pročež Záskok není nikdy dost seriózní, aby jej v závěru mohl projasnit onen caprovský humanismus, díky kterému jste uvěřili, že kdejaký Honza Smith dokáže poctivou cestou zvítězit nad prohnilými lumpy. Tim Robbins nehraje sympatického prosťáčka, ale imbecila, který po většinu času nemá páru, co se okolo něj mele. Těžko jít s ním, držet mu pěsti a nebýt lhostejný k tomu, jestli se stane, nebo nestane „kusem abstraktního umění na Madison Avenue“. Ale proč ne, pitomci patří ke coenovkám stejně jako bizarní jména, snové sekvence a camea Steva Buscemiho. Jako komedie film navíc funguje bezvadně. Objektem, na němž skutečně záleží – kameře i scenáristům (bratři + Sam Raimi) – je budova Warren Industries (44 pater + mezipatro). Nepřehlédnutelný symbol ekonomické konjunktury. Monstrum, které vykazuje závratné zisky, ačkoliv není ani naznačeno z čeho. Teprve „vynález“ obruče, jejíž skutečný původ není znám, dává podnikání konkrétnější podobu. Ve vedlejší roli pálí hlášky kulometným tempem Jennifer Jason Leigh, jež svou dravou novinářku vymodelovala dle vzoru Rosalind Russellové v His Girl Friday. 85% Zajímavé komentáře: Vitason, mcleod ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

V tvorbě bratří Coenů postupuji tak nějak proti proudu času, takže po Po přečtení spalte jsem se přes Fargo a Big Lebowski propracovala i k Záskoku. Překvapila mě absence krve, násilí a téměř i mrtvol, a naopak přítomnost až romantických motivů, na které u nich nejsem moc zvyklá. Přesto jsem se dobře pobavila a těším se na další jejich kousky, které mi dosud zůstaly utajeny. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"You know... for kids." Když máte nakoukáno, pobavíte se královsky. Když ne, zasmějete se i tak. Těžko Záskok nějak trefně vystihnout - zkrátka si představte, že by námět k filmům Život je krásný a Pan Smith přichází nedostal do rukou Frank Capra, ale bratři Coenovi se Samem Raimim. Už je vám to jasné? ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Ve skutečnosti Hula Hoop a Frisbee vynalezl Richard Knerr se společností Wham-O. (Listeroman)

Reklama

Reklama