Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (612)

sud 

všechny recenze uživatele

Filmy o Rambovi mají sice sestupnou kvalitu, ale i tak přesto "trojka" je docela dobrý akční film. A hlavně kult. Tentokrát se z filmu už (až na malé výjimky) vytratila realističnost a snímek zabíhá v klasickém stylu akčních filmů osmdesátých let. Dostatek akce a dobrých hlášek ("Odkud jsi? - "Z Ameriky." - "Jak dlouho se tam jde pěšky?" - "Asi dva roky.") dokazuje to, že se na to nechá pořád koukat i bez ohledu na nostalgii (i když ta taky dělá svoje). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už maličko Sly prokaučoval. V 88 pomáhá chudákům utlačovaným afgháncům, aby je po letech mohl Bush trochu pohladit svými bombami a říct nahlas, že Rambo nemluvil za celou americkou armádu. Akce už je trochu poslepovaná a Rambo působí už nepříjemnou verzí "já všechny porazím sám". Všeho moc škodí... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

(Zatiaľ) najmasovejšia akcia tejto série (tanky, výbuchy), no na celkovom efekte film stráca. Zmysluplnejší scenár by sa hodil, lebo toľko priehľadnosti si a primitívneho príbehu nakopeného v jednom filme si náš veterán nezaslúži. A ja sa rovnako ako pri Rockym, teším na dôstojnejšie ukončenie série. 60%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, trochu vděku do toho hodnocení! Nebýt tohohle, nebyly by Žhavé Výstřely II skoro o ničem:) Je pravda, že od prvních dvou dílů jsme se přesunuli na žebříčku kvality ještě níž...nicméně v kontextu dlouhodobějšího pohledu na historii a různé cizozemské intervence v Afghánistánu (a jiných zemích nevyznávajících západní životní "filozofii") dostal třetí Rambo trochu jiný rozměr. Ohledně filmu samotného - zbéčkovatěli jsme až hanba, osamělý hrdina zachraňující svého mentora a "celý svět" před "těmi zlými Rusy" je tak, jak je tenhle spektákl pro dvanáctileté natočený, prvoplánový a prokouknutelný stejně tak jako těžce nereálný. PS: Do třetice muzicíruje Jerry Goldsmith, a ani tentokrát se nemá zač stydět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Cesta do Afganistanu a boj Rusmi na hraniciach už nebol tým pravým čo by publikom chcelo vidieť, jednak už končila studená vojna a táto téma už bola dosť vyžmýchaná ale na šťastie film sa nestal prepadákom aj keď v samotnej Amerike nezožal taký úspech ako predchodca ale zvyšok sveta ešte stále bažil po silných, svalnatých hrdinoch a tak film bol zachránený. Dejovo je to už dosť priamočiare, nič nové nám neponúka, jedine akcia ako tak je pozerateľná aj keď je tu opäť súboj Rambo vs vrtuľník tak ako v dvojke. ║Rozpočet$63milionovTržby USA $53,715,611Tržby Celosvetovo $189,015,611 ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • S rozpočtem přes 60 milionů dolarů se stal film ve své době nejdražším v historii. (Bauer)

Reklama

Reklama