Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (56)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,POMÔŽU MI VÔBEC TIE VECI?" ,,NUŽ, POKIAĽ NIE, TAK TO BUDE JEDNO, PRETOŽE NA TEJTO PLANÉTE POTOM NIČ NEZOSTANE." __ O - nikdy neuskutočnenom - Philadelphskom experimente som sa dozvedel iba pár týždňov pred sledovaním tohto filmu, ktorú vzhľadom na obdobie vzniku lákal na pohodové sledovanie. Vyvinul sa však v hromadu klišé a dopredu predvídateľných situácií. Obsahuje síce prepracovanejšiu vizuálnu stránku ako mala ,,Tajomná žiara nad Pacifikom", ale tá je podstatne lepším filmom. Moje nezaujatie potvrdzuje to, že ako inak sústredený divák som sa počas sledovania pristihol pri mimovoľnom listovaní časopisu. Keď už po jednom dni sa na film ťažko spomína, čo bude za týždeň? (785. hodnotenie, 48. komentár k filmu) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vojenské experimenty se prováděly a budou provádět. Každá armáda chce mít nějaký trumf v rukávu, aby dokázala rozdrtit protivníka. Válečné konflikty, jako byla třeba 2. světová válka, dávají nejrůznějším experimentům velké pole působnosti. Vždyť Hitler měl kolem sebe taky podobné experimentátory a vědce a dokonce i okultisty. Jinak je to klasický příběh o cestování časem. Efekty jsou poplatné době vzniku filmu i k tomu jsem ve svém hodnocení přihlédla. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To nechápu. Německo a Japonsko jsou teď naši spojenci a Rusko nepřítel." Doba se zkrátka mění a přenos v čase o 41 let vpřed dává oběma hrdinům řadu důvodů k udiveným pohledům. Já mám rád konspirační teorie, ale událost známá jako Filadelfský experiment je i na mně celkem silné kafe. Pokud však někde zakopnu o spolupráci Tesly s Einsteinem, tak jsem si celkem jist, že jakékoli nemožné se v jejich blízkosti stává relativním. A tohle ztracení v čase bylo celkem v pohodě. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt té apokalypsy v současnosti, mohl to být solidní béčkové sci-fi s cestováním časem, armádou a klasickou šablonou "osamělý hrdina získá nečekanou pomoc od buchty, ale pořád po něm všichni jdou, naštěstí se objevují intervalově, takže se stihne zamilovat, spářit a opepřit konec". Kdyby se nevracel zpátky a zase do pohádky, bylo by to na zamyšlení, takhle ale jen zaškrtli kolonku 100% happy end. Film, který vám připomene pár dalších kousků, ačkoliv většinu z nich předstihl (ty blesky a létající noviny mi hodně připomněly Terminátora natočeného shodou okolností ve stejném roce, Michael Paré je zase takový kříženec Hugh Granta a Dolpha Lundgrena. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +na svoji dobu slušné efekty, dobrá atmosféra, námět -nic mi vyloženě nevadilo, snad jen bych chtěl vidět podobný námět ze současné doby/// Dnes samozřejmě od tohoto filmu nemůžeme čekat kdovíjaký zázrak, ale viděl jsem ho prvně a nenudil mě. Nad postaršími efekty jsem mávl rukou a užíval si hlavní hrdiny a časové paradoxy. Fakt, že mě to bavilo a tvůrci to neukončili jen hezkou zatmívačkou ale opravdu si vyhráli i s tím koncem mě opravdu potěšilo./// Celkem 65%/// ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • USS Eldridge, loď, které se experiment týká, byla 15. ledna 1951 převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka, kde sloužila jako Leon (D54). Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. (sator)
  • Po úspechu filmov Halloween (1978) a Hmla (1980) ponúkla spoločnosť AVCO Embassay Pictures Johnovi Carpenterovi možnosť napísať scenár k tomuto filmu a režírovať ho, ale John im ukázal scenár k snímke Útek z New Yorku (1981), ktorý spoločnosť natoľko zaujal, že mu dala prednosť. (beso74)

Reklama

Reklama